Tied a Világ: francia akció-vígjáték

Romain Gavras gengszterfilmje május 9-től az ELF Pictures forgalmazásában kerül a hazai mozikba feliratos és szinkronos változatban.

Francois (Karim Leklou) a drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Új életet akar kezdeni, egy kis házra vágyik a tengernél, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét. De a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, ex-apósa (Vincent Cassel), és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganéban, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségükre siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit.

Guy Ritchie és Tarantino korai filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka, amely Isabelle Adjani és Vincent Cassel parádés alakításával és kőkemény poénokkal csap le a suttyó gengszterekre, a brit bulituristákra, a konteó-hívőkre, sőt a migráció kérdését sem hagyja szó nélkül. A menő videóklipjeiről elhíresült, ikonikus látványvilágot teremtő rendező új filmje az év legjobban várt francia komédiája.

A Tied a Világ magyar szövegét az ismert rapper, a Wellhello frontembere, Fluor Tomi vette kezelésbe, aki egy rövid szinkronszerepet is bevállalt barátaival, Diazzal és Ecküvel.

A film szinkronhangjaiként neves magyar színészek szólalnak meg. Für Anikó Isabelle Adjani gengszterkirálynő szerepében brillírozik. Csonka András a kultikussá vált Gyűlölet című film után 25 évvel ismét Vincent Casselnek kölcsönözte hangját. Csőre Gábor pedig garantáltan felejthetetlen lesz Poutine, a pszichopata, fociőrült díler szerepében.

A film főhősét Mészáros Béla, szerelmét Trokán Nóra „alakítja”. A további szerepekben Kamarás Iván, Kovács Lehel, Jéger Zsombor, a közkedvelt rádiós műsorvezető Cooky, valamint a magyar gengszter-rap fejedelme, Ganxsta Zolee is hallható lesz.