Egy nő fogságban - Adománygyűjtő filmvetítés az emberkereskedelem áldozatainak

Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére.

A különleges esemény célja, hogy segítséget nyújtsunk az emberkereskedelem áldozatainak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé. Ma Magyarországon közel 36.000 ember él rabszolgasorban.

Időpont: 2019. május 20. 19:00 h. Helyszín: TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41.)

A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítjuk:

- támogatjuk egy védett ház működését

- egy menekítő autó fenntartását

- az áldozatok rehabilitációját és képzését (tanulás, esélyteremtés)

- egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről.

Program:

19:00 - filmvetítés

Aki bújt, aki nem - kisjátékfilm, 2018, 10 p., r.: Schwechtje Mihály

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen. Elindul a játék..   .

Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező 2018-ban, a Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek.

Csicska - kisjátékfilm, 2011, 20 p., r.: Till Attila

Balogh István egy vidéki tanyán élő földművelő gazda, aki rettegésben tartja a feleségét és a gyerekeit. Mivel éppen hogy csak fent tudja tartani magát és a családját, az istállóban úgynevezett "csicská"-t, vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel.

Till Attila riporter, műsorvezető, rendező 2012-ben Európai Filmdíjra jelölt, feszült hangulatú kisjátékfilmjét a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták.

Egy nő fogságban - dokumentumfilm, 2017, 89 p., r.: Tuza-Ritter Bernadett

A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörtni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszayerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.

Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egészestés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A filmet közel 80 nemzetközi fesztiválon vetítették, melyeken 28 díjat nyert, majd 2018-ban Európai Filmdíjra jelölték. A magyar és nemzetközi filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó Fipresci-díjjal ismerték el.

21:00 – Beszélgetés az alkotókkal és szakemberekkel

Beszélgetés Tuza-Ritter Bernadett, Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Moderátor: Bombera Krisztina.

Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10000 Ft, 15000 Ft. Normál jegyár: 2000 Ft

Bővebb információ a kampányról itt.