CIRKO25 – szabadtéri nosztalgiázás a Cirko-Gejzír eredeti helyszínén július 11-én

Ismét ünneplésre készülünk a Cirkóval a szeptemberi CIRKO25 – Ami kimaradt fesztivált felvezető születésnapi rendezvénysorozat keretében.

Egy estére visszatér a Cirko-Gejzír eredeti helyszínére, a Lőrinc pap térre, ahol 25 éve megnyílt a mozi. Szabadtéren és a régi moziteremben, a jelenlegi Jaromír sörbisztróban is vetítik majd az Együtt megyünk című francia filmet este 20.30-tól.

25 éve nyílt meg a Cirko-Gejzír mozi. Budapest egyik legkarakteresebb artmozija szeptemberben filmfesztivállal ünnepel: a CIRKO25 – Ami kimaradt elnevezésű rendezvényre olyan fontos filmeket válogatnak össze, amelyeket Magyarországon moziban még nem láthattak a nézők. Ezen kívül a szeptemberi eseménysorozatig minden hónapban más-más meglepetéssel várják a nézőket: július 11-én ingyenes szabadtéri mozizásra hívják az érdeklődőket a mozi eredeti helyén, a Lőrinc pap téren.

Július 11-én Marion Cotillard és François Cluzet új filmjét, az Együtt megyünk című francia vígjátékot mutatják be a mozi eredeti helyszínén, a Lőrinc pap téren. Sötétedéskor, 20.30-tól szabadtéren és a régi vetítőteremben, a Jaromir sörpincében is kezdődik majd vetítés. Az ingyenes július 11-i vetítés Facebook-eseménye további információkkal itt található.

Együtt megyünk

A nagy sikerű Apró kis hazugságok című film története folytatódik – Marion Cotillard és François Cluzet főszereplésével! Hét évvel egy baráti csapat felbomlása után az egykori barátok újra találkoznak, és különleges meglepetést tervelnek ki. A banda egyik tagja, Max a tengerparti házába vonul vissza, hogy egy nehéz időszak után kicsit nyugalomra leljen és feltöltõdjön, régi barátai azonban úgy döntenek, korábbi ellentéteiket elfeledve hirtelen felbukkannak, és megünneplik a születésnapját. Az eleinte nem egyértelműen kellemes meglepetést váratlan helyzetek követik, titkok és elhallgatott vonzalmak derülnek ki, és az apróságok mellett sorsfordító, fontos eseményekre is fény derül. A gyönyörű francia tengerparton komikus és megrendítő pillanatok során válik világossá, hogy mi igazán fontos az életben.

Szeptember 19. és 29. között a CIRKO25 – Ami kimaradt fesztiválon olyan fontos filmeket láthat majd a közönség, amelyeket Magyarországon moziban még nem mutattak be. A Cirko-Gejzír május óta minden hónapban különlegességgel kedveskedik nézőinek a 25. évforduló örömére.

A Cirko-Gejzír a Lőrinc pap téren nyílt meg 25 évvel ezelőtt. Alapítói civilek voltak, akik elsősorban emberi jogi témájú, érzékenyítő, illetve fontos szerzői filmeket akartak megmutatni a budapesti közönségnek. A Cirko-Gejzír hamar Budapest egyik legfontosabb mozijává vált, ahol a filmvetítések mellett különleges kiállítások, rendezvények és könyvbemutatók is várták a közönséget. A mozi azóta elköltözött: most már az 5. kerületi Balassi Bálint utcában található, és három teremben vetít minőségi művészfilmeket, művészi igényű vígjátékokat és romantikus filmeket, dokumentumfilmeket, valamint fesztiváldíjas alkotásokat. Az alapításkor célként kitűzött érzékenyítés, illetve a filmek bemutatásán keresztül az emberi jogokért való kiállás továbbra is fontos része a mozi profiljának, ahol a rendszeres filmbemutatók mellett fesztiválokat is rendeznek.