Mesét mindenkinek

A Libri folytatja a könyvgyűjtést.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. egyik legfontosabb célkitűzése, hogy könyveket juttasson el olyanokhoz, akikhez másképp nem jutnának el a történetek és az olvasás élménye. 2018-as karácsonyi kampánya során a cég – vásárlói segítségével – több mint 45 000 könyvet adományozott rászoruló és beteg gyerekeknek.

A Libri Váltsuk valóra a meséket! elnevezésű kampánya során az olvasók bebizonyították, hogy igenis van igény az adományozásra. Tavaly karácsonykor 45 000 könyvvel járultak hozzá ahhoz, hogy több mint 60 gyermekintézménybe, hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekekhez jusson el az olvasás élménye. Ezen a sikeren felbuzdulva a Libri egyes üzleteiben állandó adománypontokat, úgynevezett Libri Mesepontokat helyez ki, ahol az év minden napján várják a kiolvasott és kinőtt könyveket, illetve azokat, amelyeket szívesen átadnának az olvasók azoknak, akikhez másképp nem jutnak el a gyerekkönyvek.

Országszerte hét üzletben gyűjtik a jó állapotú, 3-18 éves korosztálynak megfelelő könyveket. Annak érdekében, hogy mindenki találhasson közöttük kedvére valót, a könyvesboltokban mesekönyveket, lapozgatókat és foglalkoztató kiadványokat, színezőket, ifjúsági regényeket, valamint ismeretterjesztő könyveket is várnak. Ezeket a Libri munkatársai regisztrálják, és az adományért cserébe az olvasókat egy kedvezménykuponnal ajándékozzák meg.

A Libri Mesepontokat az alábbi könyvesboltokban találhatják meg:

Libri Allee Könyvesbolt (Budapest, Váli u. 3.)

Libri Duna Plaza Könyvesbolt (Budapest, Váci út 178.)

Libri Debrecen Könyvesbolt (Fórum Bevásárlóközpont I. emelet)

Libri Kecskemét Malom Könyvesbolt (Korona u. 2.)

Libri Pécs Plaza Könyvesbolt (Megyeri út 76.)

Libri Győr Plaza Könyvesbolt (Vasvári P. út 1/a)

Libri Szeged Árkád Könyvesbolt (Londoni krt. 3.)

A könyvadományok olyan kórházi gyermekosztályokhoz és gyerekkórházakba kerülnek, ahol a Libri tavaly olvasósarkokat alakított ki a beteg gyerekek számára. A kényelmes és barátságos olvasósarkok teret biztosítanak a nyugodt, meghitt olvasáshoz, és több száz kötettel várják a mesekedvelőket. Ezen felül a Libri vállalja, hogy újra és újra feltölti könyvekkel az olvasósarkokat.

Ahol már várják a gyerekeket a Libri olvasósarkok:

Heim Pál Gyermekkórház, Gasztroenterológiai osztály

Szent László Kórház, Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs osztály

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Gyermekosztály

Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekosztály

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekosztály