#KedvesZsámbék! 4.0. felolvasószínház

Költészet és muzsika… Nagy magyar versek… Három színész és egy zenész…

Június közepén indult a KedvesZsámbék című sorozat, amely a város emblematikus helyszínein, első sorban a középkori Romtemplom csodálatos falai között – illetve időjárástól függően a Zárdakert árnyas fái alatt felállított színpadnál – várja az irodalmat szerető közönséget. Különleges, meghitt esték ezek, ahol irodalom és zene segíti egymást a színpadon, ahol nagy magyar színészek és zenészek és nagy magyar költők személyisége és gondolatai találkoznak és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk. A KedvesZsámbék estek ízét emellett a sok kedves és spontán pillanat adja, az összenevetések, egy nem várt asszociáció, vagy éppen verscsere.

„A szereplőket úgy szeretem összerakni, hogy nagyon különbözőek legyenek, általában nem egy színházban játszanak. A zenésznél pedig az a fontos, hogy a tematikához legyen köze, tudjon kapcsolódni.” (Seres Tamás, rendező)

„Azt szeretem Tamás sorozatában, hogy nincs benne irodalmi sznobizmus” (Földes Eszter az atv-nek)

A KedvesZsámbék ettől kedves, mert emberi, mert a pillanatban születik és mert nem várt szerzőket és műveket tesz befogadhatóvá a közönség számára. Elhangzanak nagy magyar költők ismert versei éppúgy, mint kortárs költők legújabb, kevéssé ismert művei. A KedvesZsámbék 4.0 esten, augusztus 4-én a Romtemplomnál Földes Eszter, Kamarás Iván és Vecsei H. Miklós lesznek a vendégeink, az est háziasszonya Ugron Zsolna, a zenész pedig ki más lenne ebben a társaságban, mint Lovasi András?! Az előadást Seres Tamás rendezte.

A program megvalósítását a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

augusztus 4. 20.00 óra, Romtemplom

#KedvesZsámbék! 4.0. felolvasószínház

Jegyértékesítés: Tourinform Zsámbék 2072 Zsámbék, Szent István tér 3.