Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körúton

Otthoni ízek és családias hangulat.

Biatorbágy és környéke lakóinak már nem kell bemutatni a Kemenes márkanevet, mely az egyik legismertebb cukrászda a térségben. A Lipóti Pékséget is ellátó Kemenes családi vállalkozás alig néhány év alatt vívott ki elismerésre méltó pozíciót a magyar édesipari gyártók és szolgáltatók közt. A siker mögött Kemenes Edith cégalapító állhatatossága és szakmai alázata áll, de az új egységek beindításában már lányai, Tímea és Noémi is támogatják. Elhivatottságukat az új fővárosi Kemenes egység kínálata, stílusa és hangulata is tükrözni fogja. Odaadó figyelmük a garancia arra, hogy az új, Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz.

A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból. A cukrászdában az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. A házias sütemények mellett meleg ebéddel is várják a betévedő vendégeket, a környéken élő és dolgozó emberektől a turistákig. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek vissza a tányérról.
A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége, a munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése sajáterős beruházással valósult meg.

A legújabb cukrászda desígnja belsőépítész, grafikus szakemberek segítségével készült el, de a belső kialakítás során Edith ragaszkodott ahhoz, hogy a hely úgy valósuljon meg, hogy a Kemenes jegyek, a marasztaló hangulat felismerhető legyen az új egységben is. „Fontos volt számomra, hogy egy családias, békés, meghitt, már-már bensőséges környezetbe érkezzen mindenki, aki egy kellemes zene és virágos asztal mellett jóízűen szeretné elfogyasztani a „nagymamás” sütiket, legyen szó barátnős csacsogásról, családi kávézósról, komoly üzletkötésről, kisebb rendezvényről vagy akár egy izgalmas randevúról.”— meséli a cukrászda stílusáról Edith. Edith a kezdetekben csupán öt emberrel dolgozott együtt. Lányai, az ügyvéd Tímea és a tanítónő Noémi, ha szükség volt rá, akkor bizony beálltak beiglit sütni. Noémi 3 évvel a cukrász manufaktúra megalakulása után, 2014-ben hivatalosan is csatlakozott a céghez. Tímea ügyvédként praktizál jelenleg is, de tapasztalatával fontos támasza a cég sikeres működésének és testvérével közösen végzik a budapesti cukrászdák irányítását, működtetését. A Kemenes család bízik abban, hogy hamarosan a Vámház körúton is kialakul a törzsközönség, és az emberek úgy szeretik az új cukrászdát, mint a korábbiakat.