Szombaton nyílik a 33. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 17-20. között 33. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét.

A Budavári Palotában szervezett fesztiválra augusztus 17-én reggel 10 órától várják a látogatókat. A rendezvény idei díszvendége Japán, a fesztivál kiemelt témája a lábbeli készítés lesz. A megnyitó ünnepséget 17-én 18 órakor tartják a Savoyai teraszon felállított színpadon.

Augusztus 17-én 10 órától várja látogatóit a 33. Mesterségek Ünnepe a Budavári Palotában. A jeles ünnepen, jeles helyszínen szervezett rendezvény a kézművesek Kárpát-medencei ünnepe, amelyen nyolcszáz magyar és közel kétszáz külföldi kézműves mutatkozik be, emellett több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség-, és divatbemutatókkal, kiállítással és népi játszóházakkal, táncházzal várják a látogatókat. A rendezvényt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg augusztus 17-én 18 órakor a Budavári Palotában a Savoyai terasz színpadán.

A 33. Mesterségek Ünnepe kiemelt témája a lábbeli, ezen belül különösen nagy hangsúly kerül a szegedi papucsra, de a különböző nemzetek hagyományos lábbelijei is megcsodálhatók lesznek. A rendezvény idei díszvendége Japán, mestereik segítségével megismerkedhetnek a japán kézművesek legkiválóbb alkotásaival, a japán kultúra legemblematikusabb elemeivel. Különlegesség, hogy első alkalommal táncházat és folk-kocsmát is tartanak a Budapesti Történeti Múzeum kertjében. A színpadokon a négy nap során hazánk legkiválóbb népzenészei, énekesei, mesemondói, néptáncosai lépnek fel. A rendezvényen kikiáltók, gólyalábasok, mutatványosok teremtenek utánozhatatlan fesztiválhangulatot.