Egy tandem kör a Balaton körül, avagy összhangban tekerünk

Immáron kilencedik éve lehet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület tandemes konvojával találkozni a Balaton körül.

Igazi színfolttá vált a csapat, sok balatoni településen már ismerősként visszavárják őket. Mi jellemző erre a pár napra, amikor látássérültek és látók közösen sportolnak együtt? A jókedv, egymás elfogadása és az egymástól tanulás, a kilométerek legyőzése és persze a buli. A 220 km soknak tűnik, de a bringások szeretik a kihívásokat! Ebben az évben 9. alkalommal augusztus 15-21 között kerül megrendezésre ez a kerékpáros esemény, ahol a résztvevők 25 tandemkerékpárral, szólóbringákkal kerülik meg a Balatont közel 70 fővel.

Idén saját tandemkerékpárokkal vágnak az útnak, hiszen civil összefogásnak köszönhetően 12 Csepel tandemkerékpárral lett gazdagabb az egyesület. Az Összhang Alapítvány egy sikeres jótékonysági koncertet szervezett, ahol a Budapesti Vonósok léptek fel. A helyszínt a Budapest Music Center biztosította, Gőz László jóvoltából. A koncert fantasztikus volt, az eredménye pedig az a 12 tandemkerékpár, amivel öröm lesz a tekerés.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület idei, 9. Balaton kerülő tandemtúrájának fővédnökei: Bernáth Ferenc, gitárművész, és Horváth Lajos, Laller, Dakar motorversenyző.

Mára ez az esemény egy igazi esélyegyenlőségi mozgalommá vált, hiszen ez a kezdeményezés nem csak sportértéket hordoz magában, hanem figyelemfelkeltő kampány is lett évről évre.

A túra augusztus 15-én a Balatonalmádi Borfesztivál színpadán ünnepélyes megnyitóval kezdődött, majd 16-án, Balatonfüreden flash mobbal, Tihanyban a Legendás házban és a zánkai Erzsébet Táborban folytatódott.

További programok:

Augusztus 17. szombat

Reggel indulás Zánkáról

11.30 Révfülöp Evangélikus templomnál: atyai áldás a túrára és a résztvevőkre, faültetés, találkozás civil szervezetekkel, a soproni Lions Klub képviselőivel és a Polgármester úrral

13.00 Varga Pincészet, Badacsonyörs

18.00 Balatongyörök, gyermektábor-találkozás a Vöröskereszt Gyermektáborának lakóival

Augusztus 18. vasárnap

Reggel indulás Balatongyörökről

11.45 Keszthelyen flash mob a Fő téren

13.00 Karmelita templom atyai áldás és emlékfa ültetés

14.00 Balatonfenyves

18.00 Bélatelep, camping

Augusztus 19. hétfő

Reggel indulás Bélatelepről

10.00 Fonyód, Kripta-Villa

12.00 Balatonboglár Vitorlás klub

14.00 Balatonlelle, Afrika Múzeum, találkozás a Polgármester Úrral és a fonyódi Lions Klub képviselőivel

18.00 Siófok, Sóstó- a paksi Önkormányzat tábora

Augusztus 20. kedd

Reggel indulás Siófok-Sóstóról

11.00. Balatonvilágos strand

15.00 Balatonkenese

17.00 Balatonalmádi