Zsoltárokkal zárul a nyári színház Zsámbékon

Lackfi János Békesség-hívogató - Zsoltározó zsiványok.

A Zsámbéki Nyári Színház sorozata augusztus 31-én egy csodálatosan családias, szakrális és pozitív értelemben nagyon mai estével zárul a Zsámbéki Romtemplom különleges atmoszférájában. „Ezen az estén igazán emberszámba vesszük az Istent, szólongatjuk, nyaggatjuk, hadakozunk, évődünk vele. A zsoltározás mondhatni csodálatos szószaporítás, örvénylő, futamodó, szeszélyes, ősi megszólalásforma.” Lackfi János mai zsoltáraiban a mindenség sámlijára állva villanykörtét cserélő Istent mutatja be, aki játékosan belekeni a maradék színeket a papagáj tollába, és csepp emberkéket présel ki az emberből, mint tubusból a majonézt. „Nem ódon pedellusbácsi, nem házsártos nagymama, hanem szenvedélyes, leleményes, vagány Teremtő, örök játszótárs.” (Lackfi János) A Lackfi univerzumban felnőtt Johanna, a költő lánya, akihez több ismert Lackfi vers is szól, már énekesként zenei oldalon vesz részt a Békesség-hívogatóban Molnár György gitáros-zeneszerző és a dobos Kormány Bendegúz társaságában.

Közreműködnek: Lackfi János – költő

Lackfi Johanna (ének), Molnár György (gitár), Kormány Bendegúz (dob)

Zeneszerző: Molnár György

Várunk Mindenkit szeretettel a Zsámbéki Nyári Színház két évadzáró előadásán augusztus 25-én, illetve augusztus 31-én a Zsámbéki Romtemplomnál! Jegyek itt. 

Jegyértékesítés és információ: Tourinform Zsámbék | 2072 Zsámbék, Szent István tér 3. 23/342-318 / info@zsambekinfo.hu

Jegyárak: 2.500 Ft - Kombinált jegy (transzferrel): 3 000 Ft

Jegyek válthatók az előadások napján a helyszínen és a jegy.hu online felületén. Pénztárnyitás az előadás kezdete előtt egy órával. Csak készpénzes fizetési lehetőség.

Az előadás helyszíne: Romtemplom, Corvin János utca

A nyári hétvégékre egyre növekvő irodalmi-színházi szigetté vált a zsámbéki Romtemplom, amelynek évszázados díszletében remekül élt Radnóti Miklósné naplója Hámori Gabi előadásában éppúgy, mint Csákányi Eszter és Trill Zsolt előadásában a Mészöly Miklós-Polcz Alain est, vagy Kamarás Iván és Fenyő Iván előadásában Petőfi és Arany levelezése. A levelek mellett versek és széppróza is visszatérő „vendég” volt Zsámbékon, amelyhez remek zenészek kapcsolódtak, így fellépett Grecsó Krisztián és Kollár-Kelemencz László, Háy János és Beck Zoltán, vendégünk volt Lovasi András és Dés László olyan partnerekkel, mint Földes Eszter, Vecsei H. Miklós, Kamarás Iván, Hajdú Steve, Ugron Zsolna, Csákányi Eszter és Nagy Ervin. Több mint 450 ember, duplateltház előtt mutatkozott be Zsámbékon a Sztalker Csoport új előadása, a Vízkereszt, de amúgy mindegy ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A Romtemplom és esetenként a Kőtár, valamint a Zárdakert mellett a Zsámbéki Műemlék Rakétabázis Passióhangárja adott otthont további előadásoknak, mint Nagyházi Márton: Nem Akárki című moralitásjáték ősbemutatójának, valamint Lackfi János: Hinták című drámájának is, mindkettőt Galgóczy Judit rendezében láthatta a zsámbéki közönség.