Exkluzív borkóstolós eseményeken lehet először megtekinteni a tokaji aszúról szóló Folyékony arany c. filmet

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje a Kossuth-díjas Almási Tamás új filmjének, a Folyékony aranynak.

A tokaji borvidékről és a világhírű tokaji aszúról szóló alkotás közönségtalálkozóval egybekötött premierje szeptember 14-én, szombaton lesz a miskolci Művészetek Házában. A Folyékony arany a miskolci világpremier után öt exkluzív vetítésen is látható lesz országszerte. Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten és Szombathelyen borkóstolóval egybekötött vetítéseken lehet megtekinteni a Folyékony arany című alkotást, és a filmnézés mellett négyféle tokaji bort is kóstolhatnak az érdeklődők. A Folyékony arany filmről most megjelent néhány exkluzív részlet is.

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és Corvin Moziban, a debreceni Apolló Moziban, a kecskeméti Otthon moziban és a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban egy-egy alkalommal, a Folyékony arany című film vetítése után különleges borkóstolón ízlelhetik meg a legendás tokaji bort. Valamennyi helyszínen a Grand Tokaj jóvoltából az alábbi prémium kategóriás borok kóstolhatók:

-           Grand Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013

-           Grand Tokaj Tokaji Szamorodni édes 2017

-           Grand Tokaj Tokaji Furmint száraz „Kővágó” 2015

-           Grand Tokaj Tokaji Furmint száraz 2018

Időpontok és jegyvásárlási lehetőségek helyszínenként itt találhatók:

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, szeptember 17., kedd, 19:00

Budapest, Corvin Mozi, szeptember 18., szerda, 19:00

Debrecen, Apolló Mozi, szeptember 19., csütörtök, 19:00

Szombathely, Agora Savaria Filmszínház, szeptember 20., péntek, 19:00

Kecskemét, Otthon Mozi, szeptember 25., szerda, 18:00

A különleges események alkalmából néhány exkluzív jelenet is megjelent a filmből, melyek itt érhetők el:

#1 részlet - #2 részlet - #3 részlet - #4 részlet.

A film bemutatója kapcsán egy különleges Folyékony arany tétel kerül kalapács alá a Borfesztivál Jótékonysági Borárverésén. A Folyékony arany szakmai partnere a Budapest Borfesztivál, mely minden évben összefogásra mozgósítja a borász szakmát a Jótékonysági Borárverésen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben. Az idei Jótékonysági Borárverésen egy nem hétköznapi tétel is kalapács alá kerül: a Folyékony arany stábjának felajánlása a film három főszereplőjének egy-egy különleges borát tartalmazza, melynek kikiáltási ára 150.000 forint lesz. Szepsy István egy 2011-es, limitált szériás 6 puttonyos aszút ajánlott fel, melyből 675 palack készült mindösszesen, és kizárólag történelmi, első osztályú dűlőkről szüretelt botrytiszes bogyókból készült. Bacsó András felajánlása egy 1999-es Oremus Szőlőbirtok 6 puttonyos Tokaji aszú, egy különleges 20 éves aszúbor. Alkonyi László a Kaláka Pince 2013-as Tökösmál borát és a Borbarát magazin egyik első, 1996-os példányát kínálja árverezésre.

Almási Tamás (Ballagás, Kölyköd voltam, Ítéletlenül, Sejtjeink, Márió a varázsló, Puskás Hungary, tititá) Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező legújabb dokumentumfilmje a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, az Éclipse Film gyártásában készült el. Az operatőr Vízkelety Márton (A báró hazatér, Ultra, Keep Quiet, Reményvasút, Herminamező – Szellemjárás), a film producere Ugrin Julianna (Egy nő fogságban, Könnyű Leckék, A monostor gyermekei, Reményvasút, tititá, Szerelempatak), kreatív producere Ditz Edit (BÚÉK) nemzetközi borakadémikus. A filmzenét Dés László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző komponálta, a vágó Hargittai László H.S.E.

A film hivatalos Facebook-oldala itt található.

A Folyékony arany szeptember 19-től látható országszerte a mozikban, forgalmazója a Vertigo Média