Flashmob is lesz a Kulturális Örökség Napjain Pécsett

Három izgalmas programmal vesz részt a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozaton a pécsi világörökségi helyszín.

Szeptember 21-22-én tematikus török-kori séta, zenével és színjátékkal kísért temetési menet, valamint világörökségi flashmob várja a történelemkedvelő érdeklődőket!

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Cella Septichora Látogatóközpont különleges programot kínál: a látogatók zenével és színjátékkal kísért temetési menet résztvevőiként követhetik végig egy gazdag római polgár ünnepélyes búcsúztatását. A rendhagyó idegenvezetés során megelevenednek a római temetési szertartás fontosabb részei, a lakóháztól a forumon át egészen a sírkamráig. Az Ave pia anima! – Isten veled, drága lélek! című program szeptember 21-én több időpontban, 13, 15 és 17 órakor látható. A programon a helyszínre érvényes jegy megvásárlásával lehet részt venni.

A különleges délutáni séta után este igazi közösségi élmény várja az érdeklődőket: a világörökségi flashmobon több száz apró lámpa segítségével közösen rajzolhatják meg Pécs és a Világörökség jelképeit. Szeptember 21-én 18:30-kor a Szent István térről küldhető fel az UNESCO világörökség és a krisztogram fénye a magasba. A látványos megmozdulást drónfelvétel örökíti meg.

Pécs napjainkban is látható török kori épületeit, valamint rejtett emlékeit ismerhetik meg a Séta a török korban című program résztvevői. A vezetett séta szeptember 22-én 16 órakor indul a Középkori Egyetemtől. Az eseményen az adott helyszínre érvényes jegy megvásárlásával lehet részt venni, a tárlatvezetés ezúttal ingyenes.