Dóka Attila: Mozdulj! - fogyatékossággal élő művészek Dóka Attila produkciójában

Hamarosan visszatér a Bethlen Téri Színház színpadára és a tőle már megszokott módon, újra meglepni készül a nagyérdeműt.

Dóka Attila: Mozdulj! a 2019. november 15-i rendhagyó koncert címe, amelynek magyarázata abban rejlik, hogy Dóka Attila a Mozdulj! Közhasznú Egyesület művészeivel közös, érzékenyítő, színházi estet, koncertet álmodott színpadra. Az est során a nézők csupa ismerős dologgal szembesülnek, hiszen mindenki látott már kerekesszékest a környezetében vagy botjával a fal mentén kopogtatva haladó látás sérültet. Megszokott látvány ez, a mindennapjaink része. De az észlelés után, ha nem közvetlen családtagunkról van szó, mit kezdünk akár tudatosan vagy éppen tudat alatt ezekkel az információkkal? Kezdünk egyáltalán valamit?

Dóka Attila dalszerző életében 2o1o-ben Cseh Katalin Világtalan világosság című verseskötete nyomta meg azt a bizonyos láthatatlan gombot, s akaratlanul, ismeretlenül is, útjára indított egy szép folyamatot, melynek egyik állomása a Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel való együttműködés, mely immár négy éve tart, és ennek köszönhetően látásukban és mozgásukban sérültek énekelnek, zenélnek, és kerekesszékes táncosok táncolnak november 15-én a Bethlen Téri Színházban. A Mozdulj!Közhasznú Egyesülettel a találkozás 4 éve nem volt véletlen, mert az egyesület munkájának egyik célja, hogy a művészetben megteremtse az esélyegyenlőséget. A koncert során 15 fő lép színpadra, ebből 7 fogyatékossággal élő művész.