FUTUROSCOPE 2019 - a Három Hollóban

A Budapesti Metropolitan Egyetem média designereinek audiovizuális multimédia kiállítása.

A média designerek a 21. század reneszánsz emberei. Az ő feladatuk, hogy az állandósult technikai forradalom korszakában ne csak kövessék a fejlődést, hanem művészi érzékenységgel formálják is azt: emberi léptékűvé tegyék számunkra az új, digitális világot a világhálótól a filmes utómunkán át a játékfejlesztésig, legyen szó vizuális effektek kifejlesztéséről vagy akár egy 3D-s tér megalkotásáról, a legmodernebb eszközök használatával.

A Futuroscope a METU hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Cinemascope nevű, mozgóképes szakok programját is magában foglalja.

Megnyitó: 2019. november 18. hétfő, 19.00

Megnyitja: Szentiványi Dóra egyetemi oktató, kutató pszichológus

Három Holló - Drei Raben Kávéház és Galéria, 1052 Budapest, Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől)

A 2019. november 18-án negyedik alkalommal megrendezett Futuroscope kiállításon a Média design szak magyar és angol nyelvű alapképzésében idén diplomázott, valamint jelenlegi média design szakos hallgatói az információs társadalmunk kódrendszerében igyekeznek eligazodni és hallgatóságukat is elkalauzolni. Munkáikban ennek a technikai világnak a rejtélyei sejlenek fel, hol élesen, hol homályosan, hol metsző logikával, hol metaforikus beszéd formájában.

A kiállított művek műfajilag nagyon széles spektrumot ölelnek fel. A média design és a média művészet sokszor elválaszthatatlan területeinek legkülönbözőbb megnyilvánulásait találjuk itt, sajátos egyvelegekben. A meditációt generatív animációk útján segítő interaktív könyv, a családi videofelvételeket szellemesen feldolgozó video-installáció, egy képi koordinátákból hangot generáló „reaktív” installáció, képsorozatok animációk, kinetikus szobor, kaland-platformer videojáték, stop motion film, és végül, de nem utolsó sorban a telefonos interaktív alkalmazások különféle fajtái szerepelnek a kiállításban.

A magyar nyelvű Média design alapképzésen 2019-ben diplomázott kiállítók:

Antal Ágota, Bach Viktória, Balatinecz Miklós, Bankó János Krisztián, Bíró Gergely Ferenc, Borgátai Patrik, Csanádi Árpád, Farkas Gábor, Ferencsik Benjamin, Forgó Rebeka Ágota, Gulyás Gergő Bence, Henn Richárd László, Katona Katalin, Kincses Dóra, Kitai Dániel, Knyihár Dénes, Köck Dávid, Ligabue Giulia Flóra, Mascsák Klaudia, Nagy Dorottya, Nagy Gergely, Őry Szilveszter, Prohászka Áron Gergely, Prutek Bianka, Schwanner Máté, Szabó Eliza, Szécsényi Zoltán, Szirmai Balázs, Szűcs Bence, Tar Martin Zoltán, Tobak Szabolcs, Váradi Bence, Volcsánszky Csaba Valdemár, valamint az angol nyelvű alapképzésen végzett kiállítók: Asvind C Hanuram, Dunton Dallen Dominique, Duygu Özgür Caglar, Fitzpatrick Annie Molly, Nagy Dorottya, Sankara Abhirami, Szabó Eliza

További információ a kiállításról itt.