Presser Gábor által dedikált LGT relikviát is elárvereznek a Falra fel! 3.0 plakátaukción

Az esemény meglepetésvendége a MÖBELKUNST design vásár.

Egy valódi Locomotiv GT ereklye is kalapács alá kerül november 26-án a budapesti Próféta Galériában, a múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, több mint 150 tételből álló aukción. Presser Gábor felajánlásának köszönhetően egy valódi, ’70-es évekből származó, a Locomotiv GT-hez köthető dedikált ritkaságra is licitálhatnak az árverés látogatói a több mint 150 nemzetközi és hazai tétel mellett a Próféta Galériában. A különleges tétel elárverezéséből befolyó teljes összeget Presser Gábor jótékonysági célra ajánlja fel. Az aukció különlegessége, hogy a hazai plakátszcéna egyik legjelentősebb, napjainkban is alkotó grafikusművésze, a Munkácsy Mihály-díjas Kemény György munkái is licitre kerülnek.

A Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében megvalósuló aukción eredetileg tömeggyártásra készült filmes, zenei, kiállítási és reklámplakátokkal találkozhat a közönség, melyekből mára csupán néhány példány maradt meg épségben, így egyedi értéket képviselnek. A változatos kollekcióban a filmrajongók, a kreatív lakberendezési ötleteket kedvelők, a gyűjtőszenvedéllyel vagy éppen befektetési szándékkal érkezők és a licitálás izgalmait keresők egyaránt megtalálják számításukat. időben. Az aukció anyagában megtalálhatóak olyan külföldi filmklasszikusok plakátjai, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill, a Jackie Brown, a Rocky, a Bosszúállók, a Farkasokkal táncoló, a Sissi, a Dühöngő bika, az Evita, a Kelly hősei, a Ryan közlegény megmentése, a Szelíd motorosok, a Sörgyári capriccio, a Csillagok háborúja, de számos James Bond-film posztere közül is válogathatnak a gyűjtők. A neves magyar filmalkotásokat – többek között – A londoni férfi, a Bohóc a falon, a Hattyúdal, az Apa, a Szerelmem, Elektra, a Körhinta, a Meteo, a Szikrázó lányok, a Vuk, a Szaffi, a Süsü, a sárkány, valamint a Hugó, a víziló képviselik. A zenei csemegék sorában Beatles, Elvis, Queen, Sziámi, Bizottság, Test Department és Sex-e-pil plakátokkal is találkozhatnak az érdeklődők. A jelentős számú reklám- és propagandaplakát között múlt századi és napjainkban készült példányok egyaránt megtalálhatóak, legyen szó akár a Pepsi, akár a Turul kóláról, a Nemzetközi Tejnapról vagy éppen az Országos Mezőgazdasági és Tenyészállatvásárról.

Az aukció a Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében valósul meg november 26-án 19 órakor a Próféta Galériában.

1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.

Facebook és Katalógus.