Kelta advent Budakalászon

2019. november 30-án 17 órakor a Kós Károly Művelődési Házban.

Rendhagyó koncerttel, a 31 éves M.É.Z. zenekar úgynevezett Kelta adventjével köszöntik az idei karácsonyi időszakot. A M.É.Z. 1988-ban alakult ír és skót folkzenét játszó együttes, ennek a műfajnak az első művelője Magyarországon. Nevük a Meg nem Értett Zenekar rövidítése. Az együttes logója egy öreg, szakállas, ír hegedűs. Mottójuk szerint a M.É.Z. az a zenekar melynek nem célja, hanem dolga van. Kilenc albumuk jelent meg, kétezernél több koncertet tartottak. Kelta advent című műsorát a M.É.Z. zenekar évek óta a karácsonyt megelőző időszakban adja elő, többnyire templomokban és karácsonyi, adventi rendezvényeken.

A november 30-i budakalászi ünnepköszöntő koncerten a középkori daltól kezdve a barokk etűdön (Turlough O'Carolan) át egészen a 20. századi legendás művészek (Jethro Tull, Johnny Cash) hasonló szellemben írt és előadott darabjai is szerepelnek majd a repertoárban.

S, hogy miért épp kelta?

A pogány kelták keresztény hitre való térítése már a 3-4. században megkezdődött, s történelmi ismereteinkből tudjuk, hogy a katolicizmus az írek esetében nemzetmegtartó erővé vált. A karácsonyt megelőző hetek ünnepi hangulatát eképpen színesíti a zenekar adventi válogatása, ez alkalommal a főváros karnyújtásnyi közelében, Budakalászon is.

További infó és jegyvásárlás itt.

Belépő: 1000 Ft