Folytatódik a BAFTA-díjas Poldark

Winston Graham író BAFTA-filmdíjassá vált családtörténete tovább bonyolódik!

A népszerű sorozat negyedik évadában újra kuszálódnak a szerelmi szálak: van, aki házasságát szeretné bebiztosítani egy új gyermek vállalásával, és van, aki csalódása után nehezen mer új szerelmet keresni. Ross (Aidan Turner) megpróbálja rendbe hozni házasságát Demelzával (Eleanor Tomlinson), ám Hugh Armitage még mindig szerelmes a nőbe, és reménykedik, hogy több lesz közöttük. Ross megpróbál ellenszegülni George hatalmának Cornwall felett, és politikai játékra kényszerül szerettei megóvásának érdekében. Közben az országot bizonytalanság fojtogatja, és a közéleti tevékenységek Ross számára is csak folytonos nehézséget okoznak – új veszélyekbe keveredik. A cornwalli választás sokak életét változtatja meg örökre!

Magyar feliratos spot itt.

Poldark - Történelmi dráma

4. évad 8 x 60 perc, 2019. december 1-jétől vasárnaponként 20:00

Alkotók: Winston Graham, Debbie Horsfield

Szereplők: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Heida Reed, Jack Farthing, Richard Harrington

Winston Graham 1945-ben kezdte a Poldark -család történetének megírását, amely Ross Poldark nevével indult, majd Bella Poldarkkal fejeződött be 2002-ben, és közben a 18. század megannyi történelmi momentumán ívelt át. A 12 kötetes nemzetközi bestseller Cornwallban játszódik, ahol Graham maga is élete nagy részét töltötte. Az amerikai függetlenségi háborúból ide tért vissza a lázadó szellemű Ross Poldark, és innen indulnak a bonyodalmak is, méghozzá az élet összes területén: család, szerelem, társadalmi elhelyezkedés... A Poldark-sorozat évről-évre folyamatosan nyeri a különböző filmes elismeréseket. Az intenzív érzelmi szálak mellett a sorozat nagy erőssége a történelmi korhűség: már az első szériában komoly képi világ szemléltette az ipari forradalom körülményeit, a folyamatban lévő társadalmi és technológiai átalakulást.

Jó tudni…

A Mammoth Screen (a Poldark produkciós irodája) elöljáró a környezetvédelemben: a sorozat negyedik évadára szén-dioxid lábnyomukat a várt mutatókhoz képest elképesztő mértékben, 40,6%-kal csökkentették. Elmondásuk szerint mind az előkészületek, mind a felvételek idején évről évre sikerült egyre lentebb húzni a környezetszennyezés mértékét.

A történelmi-hatalmi drámasorozat negyedik évadát a hazai közönség 2019. december 1-jén 20 órától tekintheti meg magyar nyelvű szinkronnal az Epic Draman. A nyolc epizódot egymás utáni vasárnapokon este 8 órától vetíti majd a kosztümös drámákra specializálódott csatorna.