Meggyújtották a második adventi gyertyát a Városháza parkban

Hagyományainkhoz híven a gyerekeké volt a főszerep a hétvége első felében a Városháza parkban.

Vasárnap délután a második adventi gyertya meggyújtásával zárultak a programok. Az immár hetedik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár programkavalkádja pedig még négy három héten át minden hétvégén, egész napos programokkal várja az idelátogató családokat egészen december 29-ig. A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, a Budapest Főváros támogatásával rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár második adventi hétvégéjén is színes programokkal, vásári forgataggal kedveskedtünk az idelátogatóknak.

Szombaton 11 órától Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska című előadását tekinthették meg a legkisebbek, akik a mese után ablakdíszt, nagy papírcsillagot, és gyékény kopogtatót is készíthettek a kézműves foglalkozáson. Este inkább már az idősebbeknek szóltak Szeder dallami. A Junior Artisjus díjas dalszerző-énekes 2013 óta meghatározó része és egyedi színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. Bájos, szókimondó, humoros, hol könnyed, hol mély szövegeihez egyedi, egyszerre karcos és lágy hang párosul.

Másnap, 2019. december 8-án délelőtt a Városháza parkba is megérkezett a Mikulás a legkisebbek nagy örömére. Gryllus Vilmos Nótás Mikulás című műsorával hangolódhattak az ünnepre, miközben a nagyszakállút várták, aki meglepetést is hozott a gyerekeknek. Délután a Kolping Katolikus Általános, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói mutattak be néptáncokat a nagyérdeműnek, majd 16 órától egy lélegzetelállító betlehemessel örvendeztettek meg mindenkit. 

17 órakor Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője közösen meggyújtotta advent második gyertyájának lángját. A ceremónián Berkesi Gábor, a budapesti Pozsonyi úti Református Gyülekezet lelkipásztora mondott áldást, míg a Szent Miklós Általános Iskola diákjai énekeltek.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban! A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben itt tájékozódhatnak.