Talány Akusztik: A Manó...

Gyerekkórussal készített ünnepi klipet a Talány Akusztik.

A Manó (egy karácsonyfadísz meséje) címmel készített adventi, ünnepváró dalt és klipet az Újnyugat Irodalmi Kör előadásairól is ismert Talány Akusztik együttes. A karácsonyi felvétel különlegessége, hogy Zöld Csabáék a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola kórusával együtt énekelnek. (A fotón Korponay Zsófi és Zöld Csaba - háttérben a gyermekkórus.)

A Talány Akusztik 2016-ban alakult az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonjában, a Legendák nyomában-esteken, amelynek művészeti vezetője, Szabó Zoltán Attila, Schwalm Zoltán néven, költőként is ismert, a 2020-ban tízesztendős Nyugat Plusz irodalmi folyóirat főszerkesztője. A nívódíjas zenekar dalait alkotótársával, Zöld Csabával közösen jegyzik.

A különleges hangulatú karácsonyi dal megszületésében fontos szerep jut a zenekar és a gyermekkórus közös munkájának. „Amikor kiderült, hogy a Váci utcai zenesuli gyerekkórusával dolgozhatunk együtt a Ferenciek tere című dalunk kapcsán, felvetődött bennem az ötlet, hogy miért ne csinálhatnánk egy karácsonyi témájú dalt is a gyerekekkel. Ezt az ötletet megosztottam szerzőtársammal, Szabó Zoltán Attilával, akinek volt is egy ilyen témájú verse a tarsolyban. Azonnal beleszerettem ebbe a nagyszerű versbe. Elolvasva, el is kezdett mocorogni bennem a dallam, szinte sorról sorra tudtam már az elején, hogy mi lesz a végeredmény” – meséli Zöld Csaba, Orszáczky-díjas zeneszerző, színművész.

A gyerekkórus a számukra írt három szólamot a Talány Akusztik énekesnője, Korponay Zsófi vezetésével tanulta be, aki a József Attila Színházban is estéről-estére együtt lép színpadra Zölddel, például – a hétvégén bemutatott – a Magas (szőke) barna férfi felemás… című – előadásban. A Talány Akusztik klipjét Bánk Attila rendezte. A zenekar tagjai közé tartozik Kristó Zsófia, Gáspár Gyula és Németh-Szabó Tamás is.

Hirdetés