Elkészült a világ legnagyobb Grabovskija

Több, mint 400 liter színes falfesték felhasználásával, 2 hónapnyi munka után elkészült a budapesti Szigony utcában a világ legnagyobb Grabovskija.

Az egér hős egy 600 m2-es falfestmény része, a tervet - melyet a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os mozi plakátja inspirált - Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével, Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítettek a Színes Város Csoport felkérésére. A falfestményt a szervezet művészei festették fel a tűzfalra.

- Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig eyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő - mondta el Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

- Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült.- Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk - tette hozzá Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.