METU x Healium: Post Nubes Lux és Betonpecsét workshop

December 18-án két eseménnyel is készül a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara, hangolódva kicsit az ünnepekre, megállva a karácsony előtti rohanásban.

METU x Healium: Post Nubes Lux - Média designerek fényistallációja.

A média designerek a 21. század reneszánsz emberei. Az ő feladatuk, hogy az állandósult technikai forradalom korszakában ne csak kövessék a fejlődést, hanem művészi érzékenységgel formálják is azt: emberi léptékűvé tegyék számunkra az új, digitális világot a világhálótól a filmes utómunkán át a játékfejlesztésig, legyen szó vizuális effektek kifejlesztéséről vagy akár egy 3D-s tér megalkotásáról, a legmodernebb eszközök használatával.

A Budapesti Metropolitan Egyetemen idén először indított Média design mesterszakának hallgatói és a Healium Decoration csapata bemutatják Post Nubes Lux nevet viselő, közösen létrehozott fényinstallációjukat. A Post Nubes Lux jelentése és a projekt legfőbb mondanivalója: "sötétség nélkül”. A fény, mely körülvesz, és világunkat láthatóvá teszi, ezúttal egész más formában jelenik meg.

Résztvevő hallgatók: Balogh Gabriella, Gulyás Gergő, Keszerice Tünde, Korok Bendegúz, Molnár Dóra, Rénes Márton, Tóth Dávid

Healium csapat: Emri Zsolt, Timóczki-Nagy Márton, Urbán Márton

METU Rottenbiller campus, M404-es terem (1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19.)

2019. december 18., szerda, 15:00-18:00 óra között Facebook esemény, további infó itt.

Betonpecsét workshop

A tavalyi projekt folytatásaként, idén is a környezetvédelem jegyében zajlik 1.5° PUNK elnevezésű workshop, mely utal a 1.5 Celsius fokos globális felmelegedésre, valamint a punkok által elindított környezetvédelmi mozgalomra.

Ha szeretnél egy egyedi textil zacskót készíteni, vagy feldobnád a kedvenc ruhadarabodat, akkor látogass el a METU Rózsa utcai campuszára és vegyél részt a betonpecsét workshopunkon, ahol betonból készült pecsétekkel fogunk dolgozni újrahasznosított anyagokra, táskákra, pólókra (lehet hozni sajátot, de korlátozott számban mi is biztosítunk alapanyagot).

A projektben résztvevő hallgatók: Akli Luca, Baranyi Gerda, Bácskai Dominika, Berecz Kata, Hermann Dorottya, Hollósy Mónika, Hopp Laura, Kecskés Kinga, Kőszegi Tímea, Muresán Gabriella, Schrődl Stefánia, Simon Erika, Sipos Fanni

A projekt szakmai vezetője: Szilágyi Csilla tárgyalkotó tervezőművész

METU Rózsa utcai campus, földszinti közösségi tér (1077 Budapest, Rózsa utca 4-6., bejárat a Hutyra Ferenc utca 7. felől)

2019. december 18., szerda, 17:00-20:00 között

Facebook esemény, további infó itt.

A belépés mindkét eseményre ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!