Fenntartható és környezetkímélő ötletek Svédországból: nem csak a túrázás szerelmeseinek

A népszerű svéd outdoor márka, a Fjällräven termékpalettája számos alternatívát kínál az ökotudatos vásárláshoz.

Jelentősen megnőtt azoknak a vásárlóknak a száma, akik az ünnepi időszakban is kiemelt figyelmet szenteltek a környezetvédelemnek, és a termékek kiválasztásától a csomagolásig a fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezésével gondoskodtak családtagjaik és barátaik megajándékozásáról. A Fjällräven ennek megfelelően olyan ötleteket hozott idén karácsonyra, amelyekkel hatékonyan csökkenthető az ünnep ökológiai lábnyoma. A környezetkímélő megoldásokat a kezdetektől előnyben részesítő svéd outdoor márka olyan termékeket kínált, amelyeket fenntartható módon állítottak elő, újrahasznosított alapanyagokból. 

1. Egy meleg és divatos pulóver az uraknak

A Greenland Re-Wool View Sweater egy újrahasznosított gyapjúanyagból készült pulóver, amely minimális vegyszer, víz és energia felhasználásával készült, így igazán tudatos választás lehet.

2. Praktikus és divatos táska a hölgyeknek

Melyik nő ne örülne egy divatos kiegészítőnek? Főleg, ha az egyedi kialakítású, és gyártásához szokatlan alapanyagokat használtak fel. A Norrvåge Briefpack például egy olyan táska, amely újrahasznosított gyapjúból készült, így ezzel garantáltan ki lehet tűnni a tömegből.

3. Vidám ajándékok a legkisebbeknek

A Primus svéd outdoor márka ezúttal a gyerekekre is gondolt, és olyan limitált kiadású termékekkel jelentkezett idén, amelyek kifejezetten a gyerekekre koncentrálnak. A TrailBreak Lunch Jug poharakon és tálakon Harisnyás Pippi mókás figurája elevenedik meg, praktikus kialakításuknak köszönhetően pedig akár a játszótérre is meleg folyadékot vagy nassolnivalót vihetünk magunkkal.

+1 Ajándékozz élményt

Bár a tárgyi meglepetések is hatalmas örömet tudnak okozni, az együtt töltött időnél nincs értékesebb. Egy közös élmény közelebb hozza egymáshoz az embereket, így talán ez a legszemélyesebb dolog, melyet egymásnak adhattunk. Legyen az egy vacsora, egy nyaralás, egy kirándulás, a lényeg, hogy együtt legyünk. A nagyobb kihívást kedvelők nekivághatnak együtt akár valamelyik Fjällräven Classic túrának jövőre, felfedezve Németország, Svédország vagy éppen Kína leggyönyörűbb tájait is.