Lázban ég a magyar zeneipar Hans Zimmer zeneszerzői kurzusa miatt

A hamarosan Budapesten is fellépő hollywoodi klasszis online oktatás keretein belül vezeti be az érdeklődőket a filmzeneírás rejtelmeibe a Masterclass online óráin.

Maga a Masterclass Corporation is meglepődött, hiszen a zeneszerző kurzusára pár óra alatt több százan jelentkeztek, főként Magyarországról. Felrobbantotta az internetet Hans Zimmer, amikor meghirdette zeneszerzői kurzusát. Mindenki tudja, hogy az ő tudásával nyitva állnak az ajtók Hollywoodban, hasznos tippeket, trükköket tanácsokat kaphatnak a zenészek és nem utolsósorban feltárulnak a műhelytitkok, melyeket nagy ritkán árul csak el egy ilyen klasszis zeneszerző. A Masterclass mint online iskolarendszer lehetővé teszi, hogy akár Egerszalókról tanulhassunk Martin Scorsese-től filmrendezést, Gordon Ramsey-től fine dining alapokat vagy akár Chris Voss-tól, az FBI egyik legendás figurájától tárgyalástechnikát.

A 62 esztendős Hans Zimmer pedig most ebbe vágott bele: régóta várja a hazai zeneipar is, hogy átadja tudását. A legendát életlenül övezi szakmai tisztelet: 1999-ben két Oscar-jelölést is kapott az Egyiptom hercege és az Őrület torkában zenéjéért, 1994-ben pedig Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazták az Oroszlánkirályhoz írt kísérőzenéjét. További néhány, a filmjei közül: Lesz ez még így se, Esőember, A Szikla, Rés a pajzson, Thelma és Louise, Én szép kis mosodám, Zöld kártya, Miss Daisy sofőrje, Gladiátor, Mission: Impossibile 2.

A Masterclass bejelentése után szinte órák alatt több százan jelentkeztek a zeneszerző óriáshoz, hogy elsajátíthassák a filmzeneszerzés alapjait. Egyébként Hans Zimmer nem unatkozik, hiszen a Sony Classical 2019 tavaszán adta ki a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” dupla albumát, mellyel méltó módon összegezte a géniusz eddigi pályafutásának világhírű filmzenéit.

Jövő évben a hollywoodi legenda által színpadra álmodott mega koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.