„Áthallások“ 2. "Ha Debussy pantomimozott volna…" a BMC-ben

Egri & Pertis Zongoraduó – sztárvendég: Méhes Csaba pantomimművész.

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában? Az Egri & Pertis Zongoraduó“Áthallások” címet viselő koncertsorozatának második estje, „Ha Debussy pantomimozott volna...“, ismét több kérdésre ad majd zenés választ 2020. január 19.-én a BMC-ben.

A ciklus továbbra is a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál. A „másik műfaj“ ezúttal a pantomim lesz, melynek szakmai titkairól a duó az est meghívott vendégét, a többszörös nagydíjas Méhes Csaba pantomimművészt faggatja majd. A sokoldalú mozgásszínész számos európai fesztivál és színház kedvelt komikusa, így a BMC közönsége most a pantomim humoros oldalát is megismerheti, sőt – a sorozat hagyományát követve - még egy közös produkcióba is be lesz vonva.

Az „Áthallások“ első évadjának zárókoncertjére 2020. március 22.-én kerül sor, témája a mese(mondás), sztárvendége pedig Berecz András lesz. A sorozat támogatója az OTP Bank

Műsor:

J. Massenet: Báli jelenetek Op.17 – részletek   

- A maszkok bevonulása - Promenád holdfényben - 2. tánc

L. Schytte: Pantomimok Op.30 – részletek

I. Sztravinszkij: Petruska – burleszk (1914) – 2. kép: Petruska szobája 

P. Grainger: Händel in the Strand – Clog Dance (1912)

G. Fauré: Maszkok és bergamaszkok – nyitány Op.112

C. Debussy: Játékdoboz (1913)

G. Bizet: Gyermekjátékok Op.22 – részletek

D. Milhaud: Ökör a háztetőn – komikus balett Op.58

J. Offenbach: Kán-kán az Orfeusz az alvilágban c. vígoperából