Made in Pécs-díjat nyert a Bauhaus Ünnep

Az év művészeti eseménye kategóriában nyerte el január 10-én a Made in Pécs-díjat a kiállítás, amely 2019 szeptemberében volt látható a Pécsi Galériában.

A Made in Pécs városmagazin minden évben összegzést készít az esztendőről, és több kategóriában Made in Pécs-díjra jelöl értékes és fontos helyi kezdeményezéseket. A Bauhaus Ünnep a magazin indoklása szerint ezért érdemelte meg az elismerést:

„A Bauhaus vastagon pécsi ügy. Breuer Marcell, Forbát Alfréd, Weininger Andor és Molnár Farkas munkásságára minden pécsi rendkívül büszke. A Bauhaus 100 éves évfordulója alkalmából a Pécsi Galéria Archívum Alapítvány kiállítás-sorozatot rendezett Bauhaus Ünnep címmel, ami Pécsen kívül látható volt Budapesten, Párizsban, Brüsszelben, és a tervek szerint Rómába is elutaztatják majd.”

A Bauhaus Ünnep keretében több mint 60 művész, köztük francia, svéd, finn, és magyar alkotók tisztelegtek a tavaly 100 éves irányzat előtt a Pécsi Galériában. Azóta a kiállítás belga grafikusok csatlakozásával január 22-ig a brüsszeli Balassi Intézetben látható.  A tárlat a 20. század első felének legjelentősebb művészeti intézményére kortárs grafikai, könyvművészeti és intermediális műfajokon keresztül reflektált.

A Pécsi Galéria Archívum Alapítvány által szervezett kiállítás kurátora Fekete Vali, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője, művészeti managere pedig Salamon Péter, aki decembertől erősíti a ZSÖK Galéria Divizióját.