Világot járt népzenész lép fel a Hagyományok Házában

Rőmer Ottó koncertje barátaival és tanítványaival.

Rőmer Ottó Európa szinte minden országában turnézott, emellett Egyiptomban, Dél-Koreában, Japánban, az USA-ban, Argentínában és még számos országban is fellépett Morotva nevű együttesével. Népzenei és klasszikus zenei pályafutása is kiemelkedő, a Hagyományok Házában február 8-án 19 órától lép színpadra a népzenei életben szintén elismert muzsikusokkal.

A ’70-es években írta be magát a népzenész történelembe Rőmer Ottó, és azóta is töretlen elszántsággal és virtuozitással muzsikál és tanít. Klasszikus hegedűtanári diplomája mellett családi örökségként a népzene is része életének. Komolyzene-tanári munkájával párhuzamosan elsőként a Délibáb együttes tagjaként, később a Gereben és a Karikás, a kilencvenes évektől a Morotva és a Szeredás zenekarok zenészeként vált ismertté.

A Hagyományok Háza színpadára olyan tanítványaival érkezik, mint Molnár Péter, a Herczku Ági és a Banda nagybőgőse, vagy Barcza Zsolt, a Csík zenekar cimbalmosa, harmonikása. Természetesen Ottó több tanítványa, valamint fia, a Birminghami Szimfonikus Zenekar brácsa-szólamvezetője Rőmer Ádám és népzenetanár-etnográfus lánya, Kompár-Rőmer Judit is színpadra állnak majd.

Az előadásra megváltott jegy az esti táncházra is belépőként szolgál.