Válogatás a DokMA3 és a DokMA4 osztályok dokumentumfilmjeiből

Vizsgafilmek, terepmunka filmek, diplomafilmek az Ódry Színpadon.

202. február 11. kedd, 18:00. A vetítés ingyenes, regisztrációt nem igényel.

DokMA4.

Anyukám álmát

rendező: Bicsák Boglárka - I. év/ II. féléves vizsgafilm

Lilkó egy érzékeny lelkű Down-szindrómás kamasz. Óvodás kora óta szeret tornászni. Anyukája és nagymamája segítségével számos versenyen vett részt, például 2015-ben a Los Angeles-i Speciális Olimpiai Játékokon. Tornászként két arany, két ezüst és egy bronzérmet szerzett. 2019-ben azonban szembesülnie kellett azzal a ténnyel, hogy akármennyire is jó tornász, nem vehet részt a következő Speciális Olimpián.

Still love

rendező: Bognár Flóra, Conrado Hayashida, Nora Ananyan, Rajae Bouardi

I. év/ II. félév DN terepmunka

A szerelem évszaka a tavasz, de nem csak az újé, a régié is. Vajon hogy emlékezünk vissza évtizedes távlatból szerelmünk első pillanataira?

Falkám

rendező: Mazzag Izabella - I. év/II. félév vizsgafilm

22 évesen diagnosztizáltak egy kevésbé ismert betegséggel, Borderline személyiségzavarral, melynek gyakorisága a népesség körében folyamatosan növekszik. A filmben három másik borderlineossal próbáljuk megfejteni a betegséget, az érzelmeinken és tapasztalatainkon keresztül.

Ózdi fodrász

rendező: Debre Zsuzsa - I. év/I félév terepmunka

Egy ózdi fodrászatban nosztalgiáznak a kuncsaftok azon, milyen volt az az időszak, amikor még működött a gyár.

Kazincbarcikai goblein öltögetők köre

rendező: Hatházi Fanni, Hernan Baron Camacho, Bakar Cherkezishvili, Sarah Khalid

I. év./ II. félév DN terepmunka

Kazincbarcika gyárvárosának különböző háttérrel rendelkező hölgyei a gobelin iránti szenvedélyükben találnak egymásra. Vezetőjük, Piroska, küldetést teljesít: nem áll meg, amíg a gobelin klub tagjai világhírűek nem lesznek!

Misty cloud

rendező: Takács Máté - I. év/I félév vizsgafilm

Ez a történet a 21 éves Panna nevű lányról szól. És a nemrégiben született lányáról, Miráról. A kettőjük kapcsolatáról, és arról, hogy nem volt képes vigyázni a kislányára, és hogy milyen nehéz érzelmekkel kell megküzdenie, amikor örökbe kell adnia Mirát bérszülőkhöz.

Miért sírsz?

rendező: Tóth Fruzsina - I. év/I. félév vizsgafilm

A családon belüli problémákat akaratlanul is tovább adjuk generációról generációra, olyan ez, mint egy végtelen folyam. A film anyukám gyermekkori traumájáról szól, és arról, hogy ez hogyan él tovább bennem.

Fekszem

rendező: Mazzag Izabella - I. év/I. félév vizsgafilm

A film egy utazás Izabella gyerekkorától a jelenéig. Különböző állomásokat, különböző emlékeket elevenítenek fel, amelyek segítségével kiderül, hogy mi az, amivel küzd és amit ideje elengednie.

DokMA3.

Fiam, Julian

rendező: Ugron Réka

A 45 éves Ana csak egy rövid hajóútnyira lakik a kikötővárostól, a Duna-delta egyik eldugott falujában, de még sosem látta a tengert – szüntelenül csak fiát, Juliánt várja.

Családon belül - trailer

rendező: Püsök Botond

Andrea élete legtraumatikusabb élményéből próbál felépülni: lánya gyermekmolesztálás áldozata lett. A gyermek mostohaapja az elkövetett bűncselekedeteiért börtönben volt, azonban pár hónapja kiengedték, és visszaköltözött a kis vidéki közösségbe, ahol Andrea is lakik.

Áginak

rendező: Losonci Pál

Egy fiútestvér végül megbocsát a húgának, mert nem fiúnak született.

Mariann - trailer

rendező: Fuchs Máté

Mariann 30 éves Asperger-szindrómás lány, akinek az a célja, hogy elköltözhessen otthonról, és önállóvá váljon, ezért saját vállalkozásba kezd: megpróbálja létrehozni saját légylárvafarmját.

Felfedezők

rendező: Hendrick Leah

A vakon született Anita egy különleges német módszernek köszönhetően lehetőséget kap, hogy életében először láthassa 3 éves kislányát, azonban sok nehézséget kell kiállni az első foglalkozásig.

Dívák - trailer

rendező: Kőrösi Máté

Egy húszas évei végén járó fiatal filmrendező (én) találkozik három 20 éves lánnyal, akik a felnőttkor és tinédzserkor között megrekedve, egy második esély típusú gimnáziumban próbálják végre lezárni ezt az átmeneti időszakot és leérettségizni. Ők magukat a Díváknak hívják. Közös történetünkben, ahogy elkezdem megismerni őket, egyre jobban kezdenek lemállani róluk a védelemül szolgáló sminkrétegek, hogy végül mind a négyen felnőjünk egy kicsit.

Szél viszi

rendező: Bartha Máté

Valahol a kietlen vidéken egy fiatal lány a lehetetlenre vállalkozik. Vivien, akit még gyerekkorában választottak el édesanyjától, élete nagy részében egyik nevelőszülőtől a másikig sodródott; egyedüli támasza egy katonai ifjúsági közösség. Most, 18 évesen, a gyámság kötelezettségétől szabadulva úgy dönt, a saját lábára áll és megváltoztatja az életét. Rendes munkáról, szerető partnerről álmodik és arról, hogy újra találkozik édesanyjával. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy megváltoztassa sorsát?

Hirdetés