Valentin-napi páros kedvezmény az Állatkertben

Péntektől vasárnapig ketten egy jegy áráért látogathatják az Állatkertet.

Valentin-nap alkalmából péntektől vasárnapig páros kedvezménnyel kedveskedik látogatóinak a Fővárosi Állat- és Növénykert: akik belépéskor megölelik egymást, ketten egy jeggyel léphetnek be az Állatkertbe. A páros kedvezmény nemcsak szerelmespárokra, hanem például testvérekre, barátokra-barátnőkre is vonatkozik.

Bálint napja, azaz Valentin-nap alkalmából február 14-től 16-ig, azaz péntektől vasárnapig páros kedvezményt kínál látogatóinak a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ezen a három napon ugyanis mindazok, akik érkezésükkor a kert főbejáratánál megölelik egymást, ketten egy belépőjeggyel, egy jegy áráért látogathatják az Állatkertet. A páros kedvezmény tehát nemcsak szerelmespárokra, hanem testvérekre, barátokra-barátnőkre, sógorokra és komákra és mindenki másra is vonatkozik, akik ketten olyan viszonyban vannak, hogy megöleljék egymást.

Természetesen nemcsak a kedvezmény miatt érdemes felkeresni az Állatkertet, hiszen számos kisállatban is gyönyörködhetnek a látogatók. A Pálmaházban lakó lajhároknál még adventkor született kölyök, a minnesotai törpesertéseknél hét kismalac cseperedik, és egyre gyakrabban látni a költőüregből előmerészkedő pingvinfiókákat is. Szépen cseperedik a két mhorr gazella gida (ez egy a vadonban már kihalt ritka patás) is, nemrégiben a szarvuk kezdeményei is megjelentek a fejük búbján.