Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel

Február 20. és május 28. között a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 8 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

A sorozatban látható a Colectív, A létezés eufóriája, a Még mindig forog, Az ügyvéd, a Kiszorítva, a Légszomj, az Apró lelkek, és közönségkedvencet is lehet választani!

Nagy sikerrel zárult a tavaly novemberben megrendezett 16. Verzió Filmfesztivál: a 75 filmből álló programra tizenegyezer néző volt kíváncsi, a 129 budapesti vetítésből 43 teltházas volt és hat vidéki városban is vetítettek egyedi válogatásokat.

A Verzió februárban induló, ingyenes filmklubjában a fesztivál nyertes filmjei mellett olyan alkotásokat lehet majd megnézni, amelyekre sokan nem jutottak be - jogos népszerűségük miatt. A 8 filmes válogatásból egyet a közönség választhat ki a filmfesztivál Fb-oldalán indított szavazás keretében. Szavazni február 16-ig lehet!

A vetítéseket beszélgetések követik a filmek készítőivel, helyi szakértők, újságírók és emberjogi aktivisták részvételével. A Re:Verzió helyszínei a Blinken OSA Archívum és a Közép-európai Egyetem. A vetítéseken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás érkezési sorrendben!

A Re:Verzió programja:

Február 20. csütörtök, 18 óra - Colectív

Március 5. csütörtök, 18 óra - A létezés eufóriája

Március 19. csütörtök, 18 óra - Még mindig forog

Április 2. csütörtök, 18 óra - a FB-szavazás nyertese

Április 16. csütörtök, 18 óra - Az ügyvéd

Május 7. csütörtök, 18 óra - Kiszorítva

Május 14. csütörtök, 18 óra - Légszomj

Május 28. csütörtök, 18 óra - Apró lelkek

További részletek itt.