David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar

Mozart, a hegedűművész!

Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén.

A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb, mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik; a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezetét képezik.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia hallgatóiból, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista partnereként zenei hitvallásuk csak erősödött: céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae – a zene lelke.

A versenyművek szólistája David Grimal hegedűművész, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége, szólistaként a legnevesebb zenekarok – Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker – vendége.

2020. február 21., 19.30-22.00 - Zeneakadémia, Nagyterem

   Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart:

B-dúr hegedűverseny No. 1 Kv. 207

D-dúr hegedűverseny No. 2 Kv. 211

G-dúr hegedűverseny No. 3 Kv. 216

D-dúr hegedűverseny No. 4 Kv. 218

A-dúr hegedűverseny No. 5 Kv. 219

   Közreműködik: ‪

David Grimal - hegedű

Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)

További információ itt.