December 3-án veszi kezdetét a Budapest Debut Film Forum (BDFF). A négynapos eseménysorozat célja, hogy az elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, és tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban a visegrádi régióból érkező kollégáikkal. A BDFF helyszíne a JCC Budapest – Bálint Ház lesz.
Rekordszámú résztvevő étterem – elindult az asztalfoglalás.
Március 6. és 15. között, a nagy érdeklődés miatt a korábbi években megszokottnál hosszabban ismerkedhetnek kiváló éttermek kínálatával az érdeklődők országszerte. Az Országos Étterem Héten több mint 140 étterem várja gondosan összeállított 3 fogásos menüsorokkal a vendégeket 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban. Asztalt foglalni február 19-től lehet a www.etteremhet.hu oldalon.
A gasztronómia világában idén tavasszal lesz egy olyan hét, ami tíz napig tart majd! Az Országos Étterem Hét tavaszi programja ugyanis a megnövekedett érdeklődés miatt a szokásosnál hosszabb ideig lesz elérhető. Március 6-tól 15-ig ismerkedhetnek a program látogatói a legkülönfélébb konyhákkal, minőségi fogásokkal, precízen összeállított menüsorokkal az ország kiváló éttermeiben, méghozzá előnyös menüárakon.
Soha annyi étterem között nem válogathattak a vendégek, mint most: a tavaszi programba több mint 20 új helyszín kapcsolódott be, s ezekkel együtt összesen 140 vendéglátóhelyre lehet asztalt foglalni az országban. Számos olyan étterem is szerepel, amely több gasztro kiadvány vagy rangsor alapján is az 50 legjobb magyarországi étterem közé tartozik.
A kiváló séfek által kidolgozott menüsorok az ínyenceket is elvarázsolják. Találhatunk a kínálatban hagyományos magyar ételeket és alapanyagokat, mint például a rántott borjúfej vagy az őzragu leves, de ezeket újragondolt, modern verziója is fellép, mint a savanyú vetrece szarvasból vagy szarvasburger fekete zsemlében. Megkóstolhatjuk más európai országok és távolabbi tájak egzotikus ételeit is: marokkói bárány, ausztrál wagyu steak, békacomb vagy a Charolais hátszín füstölt libamáj habbal szintén szerepel a fogások között. A halak és tenger gyümölcsei szekció is erősre sikerült: polip paprikás, rák consommé, cápa steak és a Surf & Turf bizonyítja, hogy az Étterem Héten résztvevő vendéglátók valóban kínálatuk legjavát komponálták 3 fogásos menüsorokká erre a tíz napra.
Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étterem kvalitásaival a menüsorok révén, érdemes résen lenniük: az előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőségük, kizárólag ezen az oldalon.