Több mint 13 ezren látták az első hétvégén Szabó István új filmjét, a Zárójelentést

Nagy nézői lelkesedés övezi Szabó István új filmjét, a Zárójelentést.

Az első hétvégén több mint 13 ezren látogattak el a mozikba, hogy elsők között nézhessék meg az Oscar®-díjas rendező legújabb alkotását. Február 27-én került a mozikba a Golden Globe®-díjas Klaus Maria Brandauer főszereplésével készült legújabb Szabó István-film, a Zárójelentés. A Zárójelentés minden várakozást felülmúlva, 13 898 nézőt szegezett eddig a mozivászon elé.

A nézők eddigi visszajelzései alapján a színészek játéka, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Koltai Lajos operatőri munkája, a Zárójelentés a narratívája, valamint a Szabó Istvántól megszokott, különleges rendezői szépérzék is egyedülálló.

Klaus Maria Brandauer mellett olyan többszörösen díjnyertes magyar színészek tűnnek fel a Zárójelentésben, mint Udvaros Dorottya, Eperjes Károly, Szirtes Ági, Kerekes Éva, Csomós Mari, Csákányi Eszter, Stohl András, Virga Tímea, Orosz Ákos, Elek Ferenc vagy Börcsök Enikő.

A Zárójelentés története szerint Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológust váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt démonjait csak akkor győzheti le, ha szembenéz velük.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült film már elérhető a mozikban az InterCom forgalmazásában.

Előzetes itt.