Kávéreceptek Olaszország ihletésével

Megújult termékcsaláddal indítja az évet a Nespresso.

Az Ispirazione Italiana kollekció 9 kávéját olasz városok és az adott régiókra jellemző pörkölési- és kávézási hagyományok inspirálták. A megújult kapszulák segítségével megtapasztalhatjuk az olasz kávékultúra változatosságát, hiszen Olaszországban régiónként különböző az ott élők kedvenc kávéja, eltérő pörkölést és ízprofilt kedvelnek: megfigyelhető, hogy minél délebbre megyünk, annál sötétebb a pörkölés, és több Robustát tartalmaz a kávékeverék is. Íme néhány recept, amelyek segítségével könnyen az adott városban érezhetjük magunkat:

Firenze - Mézes Cantuccini Macchiato

Firenze mindig is híres volt arról, hogy gyűjtőlencseként összesítette az ország minden részéből érkező hatásokat; ez ihlette a bársonyos, sűrű és krémes Ispirazione Firenze Arpeggio kávét, amelyben ugyanúgy érvényesülnek az észak-olasz kávék hagyományosan gyümölcsös jegyei, mint a déli őrlemények kakaós aromája. Ebben a Latte Macchiato receptben gyönyörűen elvegyül a kávé édeskés karaktere, a méz és a fenyőmag íze és a cantuccini élvezetes ropogóssága.

Recept:

Öntsön 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet a tejhabosító készülékbe, készítsen meleg tejhabot. Töltse a forró tejhabot egy 3 dl-es pohárba, és öntsön a tetejére 40 ml Nespresso Ispirazione Firenze Arpeggio kávét. Szórjon a habra cantuccini darabkákat és fenyőmagot. Finoman csorgasson rá egy kis mézet.

Palermo - Fűszeres-pisztáciás Macchiato

Az afrikai és arab kultúrák keresztútján álló multikulturális Palermo inspirálta a kávé hosszan tartó, sötét pörkölését és magas Robusta-tartalmát. A csupa tűz Ispirazione Palermo Kazaarból készült Macchiato az aromák bőségét kínálja: amikor az intenzív, szirupos kávé elkeveredik a pisztácia és a fűszerek ízeivel, mindig valami utánozhatatlan dolog születik. 

Recept:

Öntsön 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet a tejhabosító készülékbe, és készítsen meleg tejhabot. Készítsen el 40 ml Nespresso Ispirazione Palermo Kazaar kávét egy kis csészébe. Kanalazza a forró tejhabot a kávéra. Szórja meg a habot egy kevés pisztácia-törettel. Hintsen rá egy kevés őrölt kardamomot és barna cukrot.

Nápoly - Citrusos frissítő kávékoktél

Nápoly utcáin sétálva felfedezhetjük a régóta jelenlévő helyi kávé-rituálékat, amelyek az Ispirazione Napoli sötét pörkölését ihlették. A kávé bársonyos textúrája és kellemesen kesernyés utóíze remekül illik ehhez a klasszikus, citrusos frissítőhöz.

Recept:

Tegyen 3 darab 30 grammos jégkockát a Nespresso Barista készülékbe. Készítsen el 40 ml Ispirazione Napoli kávét, és öntse ezt is a Barista készülékbe, a jégre. Zárja le a fedelet, válassza az „Iced Nitro” beállítást, és nyomja meg a Start gombot. Tegyen egy 3 dl-es pohárba 3 darab 30 grammos jégkockát és egy szelet friss narancsot. Öntsön rá 100 ml tonikot és 5 ml Bitter szirupot. Öntse rá a hideg kávéhabot. Díszítse az italt egy szál rozmaringgal.

Genova - A felfedezők jutalma

A régi időkben a Genovába hazatérő tengerészek kincsei közt ott lapultak a latin-amerikai kávékkal töltött zsákok is. Az Ispirazione Genova Livanto ennek a fontos kereskedővárosnak állít emléket a latin-amerikai Arabica szemek kerek aromáival és közepes pörkölésével, ami kibontja a kávé édeskés, karamellás ízjegyeit. Élvezze a karamellás-kávés ital ízét, és díszítse a tetejét mogyoródarabokkal!

Recept:

Tegyen egy kanálnyi karamellás fagylaltot egy 2 dl-es üvegpohár aljára. Készítsen 40 ml Nespresso Ispirazione Genova Livanto kávét a fagylaltra. Törjön össze három szem friss mogyorót, és szórja az ital tetejére.

Velence - Tiramisu cappuccino

Velence kávépörkölői már réges-rég megtanulták, hogyan lehet harmóniát teremteni a világ különböző tájairól ide érkező kávék sokféleségében. Az ő tudásuk ihlette az Ispirazione Venezia kiegyensúlyozott pörkölését. A desszertek aromáit idéző, klasszikus karamellás és gabonás ízekben bővelkedő kávé és a különleges hozzávalók egyesüléséből született meg ez a gazdag ízvilágú Tiramisu Cappuccino recept.

Recept:

Öntsön 100 ml 35% zsírtartalmú habtejszínt a Nespresso Barista készülékbe. Zárja le a fedelet, válassza az „ Espresso Con Panna” beállítást, és nyomja meg a Start gombot. Az elkészült tejszínhabot kanalazza ki a készülékből. Ezután öntsön 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet a készülékbe. Zárja le a fedelet, válassza a „ Cappuccino” beállítást, és nyomja meg a Start gombot. Egy cappuccino-s csésze aljára tegyen egy kocka étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot, majd öntsön rá 40 ml Nespresso Ispirazione Venezia kávét. Öntse a tejszínhabot a kávé tetejére, majd kanalazza a forró tejhabot a tejszínhab tetejére. Hintsen rá egy kevés kakaóport, és tálalja babapiskótával.

Hirdetés