A hullámkarton ipar is kiveszi a részét a koronavírus elleni küzdelemből

Fokozott ütemben termel a Rondo Hullámkartongyártó Kft.

A jelenlegi krízishelyzetben elengedhetetlen az élelmiszerek és a gyógyszerek folyamatos szállítása, ehhez azonban a csomagolóanyagokat, így a hullámkartont is fokozott ütemben kell gyártani. A Rondo által gyártott hullámkarton mintegy 40% a most az élelmiszeriparban hasznosul, de jelentős része kerül a gyógyszeriparba és az online kereskedelembe is. A megnövekedett igény kielégítése létfontosságú, így a vállalat jelenleg három műszakban és hétvégén is teljes létszámmal termel. A Rondo még a járvány kezdetekor szigorította a telephely fertőtlenítésére, a beszerzésre és a dolgozók védelmére vonatkozó egészségbiztonsági intézkedéseit.

A koronavírus-krízis idején Magyarország számára is elsődleges, hogy biztosítva legyenek a legalapvetőbb fogyasztási cikkek, kiemelten a gyógyszerek, élelmiszerek, valamint a tisztító- és tisztálkodási szerek – így a hazai hullámkarton ipar most soha nem látott ütemben kell, hogy működjön. A 100%-ban újrahasznosítható hullámkarton az egész kontinens kereskedelmében jelentős, hiszen a gyártott áruk kétharmadát valamilyen módon ebbe csomagolják, akár csak a szállítás erejéig is. A legyártott csomagolások legnagyobb része érthető módon most az élelmiszeriparban hasznosul, de az egyre növekvő, jelenleg 10%-ot jelentő online kereskedelem is hatalmas húzóerő az ágazatban és a gyógyszeriparban is elengedhetetlen a környezetbarát csomagolóanyag.

„A megnövekedett igények miatt magyarországi gyárunkban három műszakban, túlórákkal és hétvégén is teljes létszámmal, összesen 220 fővel folyik a termelés, hiszen mindent meg kell tegyünk, hogy a jelenlegi helyzetben nélkülözhetetlen termékek megszakítás nélkül érkezzenek a fogyasztókhoz – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője. „Az alapanyagutánpótlás teljes mértékben biztosított, közel két hónapra elegendő tartalékkal folytatjuk a fokozott termelést” - tette hozzá az ügyvezető.

A munka természetesen a legmagasabb szintű higiéniai óvintézkedések betartása mellett folyik a fogyasztók, a kereskedelemben dolgozók és az alkalmazottak védelmének érdekében. Az egészségügyi protokollt már a járvány kezdetkor minden szempontból szigorította a vállalat, a magyar telephely teljes területén.