Tegnap kezdődött volna a Friss Hús rövidfilmfesztivál

A Friss Hús online keretében mindennap más rövidfilmet osztanak meg a közönséggel.

Deák Dániel fesztiváligazgató a fesztivál Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében elmondta, hogy mivel az idei eseménysorozatot nem lehet az eddig megszokott formában megtartani, online lehet pótolni (vagy éppen újranézni) a korábbi Friss Hús-filmeket.

A videót az alábbi üzenet kíséretében osztották meg a fesztivál szervezői:

„Ma lenne a 2020-as Friss Hús első napja, és bár az eseményt el kellett halasztanunk, ne gondoljátok, hogy nem készültünk nektek semmivel erre a hétre! Az elkövetkezendő napokban olyan rövidfilmeket fogunk megosztani veletek, amelyek fontosak a számunkra. Nemsokára posztoljuk is az elsőt, addig is hallgassátok meg Deák Dániel fesztiváligazgató gondolatait a jelenlegi helyzetről, és szóljatok az ismerőseiteknek, hogy érdemes lesz figyelgetni a Friss Hús Facebook oldalát a közeljövőben!”

A fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeihez ez alkalomból felkért filmesek, művészek, hírességek fűznek pár szót ajánlóként, hétfőn például Reisz Gábor filmrendező ajánlotta a Rossz színész című alkotást, Márton Dániel filmjét, amiért Nagy Norbert a 2018-as Friss Húson megkapta a Legjobb színész díját. A Friss Hús online második darabját, Lengyel Balázs Hármasban című, 2019-ben különdíjat nyert filmjét Kutzora Edina (Erik Sumo Band) szavai vezetik be. A naponta kikerülő filmeket a Friss Hús honlapján és Facebook-oldalán lehet majd figyelemmel kísérni.

A szervezők korábbi közleményükben elmondták: céljuk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzék a 2020-as Friss Húst – a járványügyi helyzettől is függően hamarosan bejelentik az idei fesztivál alternatív időpontját.