#pecsikulturaliscsatorna

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején.

A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt. A négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Így az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

Pécsi Nemzeti Színház - weboldal - FB oldal - YT csatorna

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg. Március 28-án, a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódik a már elkezdett sorozat.

Bóbita Bábszínház - weboldal - FB oldal - a szombati esemény linkje

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével - a Facebook oldalán és weboldalán - nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer - már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő - megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

Pannon Filharmonikusok - weboldal - FB oldal - zenei nyereményjáték - #mindennapraegyzene: - koncertfelvételek - YT csatorna

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein - weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján - keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

Pécsi Harmadik Színház - weboldal - FB oldal