57 éves a mozifilmek fenegyereke, Quentin Tarantino

Március 27-én ünnepelte születésnapját a mozifilmek fenegyereke, aki “lepukkant videotékásból vált a világ egyik legelismertebb írójává és rendezőjévé”.

Quentin Tarantino a modern mozi egyik legnagyobb és legmeghatározóbb alakja, aki “tiszteleg más filmek előtt, nem koppint”. Nélküle nem tudnánk, hogy miről szól a Like a Virgin című Madonna dal (Kutyaszorítóban), nem emlegetnénk a mindennapokban az “örülünk, Vincent?” kifejezést (Ponyvaregény), vagy hogy a “D néma” (Django elszabadul). Ő mutatta be a világnak Christoph Waltzot, aki szadista nácit alakított a Becstelen Brygantykban, majd érző szívű fejvadászt játszott a Django elszabadulban.

Az HBO GO-n most előtte tisztelgünk azzal, hogy legújabb filmjét a Volt egyszer egy… Hollywoodot a tervezetthez képest 3 héttel előbb, már április 1-én elérhetővé tesszük az HBO GO-n! A 2 Oscar-díjjal jutalmazott film tévé premierje április 19-én lesz az HBO GO-n. Hollywood már nem a régi. Az egykori sztár, Rick Dalton egyre lejjebb csúszik, az alkoholban és az önsajnálatban keres menedéket. Eddig kiismerte magát a showüzletben, de mára minden megváltozott. Pedig szeretné újraépíteni karrierjét. A Főszerepben Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie és Al Pacino.

Mivel Tarantinóból sosem elég, így ezen a napon érdemes elővenni korábbi klasszikusait is! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 filmet, amit érdemes megnézni az HBO online videótárában.

Ponyvaregény (1994) - HBO GO link

Jules és Vincent két bérgyilkos, akiknek vissza kell szerezniük a főnök Marsellus Wallace ellopott aktatáskáját. Eközben Jules csodával határos módon elkerüli a neki szánt golyókat, ami arra készteti, hogy felhagyjon addigi életével. Vincentnek meg a főnök feleségét, Miát kell szórakoztatnia, amíg Wallace meg nem érkezik. Butch öregedő bokszoló, akinek Wallace megbundázta a következő meccsét. Közben a piti rablópáros egy étterem kirablására készül. Pechjükre Jules és Vincent ott reggelizik.

Négy szoba (1995) - HBO GO link

Szilveszter éjjel a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Ted, a liftes fiú különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján. A nászutasok szobájában lévő boszorkányok szeretnék, ha egyiküket boldoggá tenné. A 404-es szobában feldúlt, fegyveres férfi fogadja, és azzal vádolja, viszonya van a nejével. A 309-es lakói, a maffiózó és felesége szórakozni mennek, és a gyerekeiket Tedre bízzák. A tetőtéri lakosztályban őrült fogadást köt a hollywoodi sztár a barátaival, amihez Tednek kell asszisztálnia.

Alkonyattól pirkadatig (1996) - HBO GO link

A Gekko testvérek – Seth és Richie – nyomát véres bűncselekmények sora jelzi. Amikor forróvá válik a lábuk alatt a talaj, a szadista testvérpár Mexikó felé veszi az irányt. Ahhoz, hogy átjussanak a határon, elrabolják az özvegy prédikátor Jacob Fullert és a két gyermekét a lakóautójukkal együtt. Egy útszéli mexikói kocsmában beszéltek meg találkozót az emberükkel, nem sejtve, hogy a hely valójában egy vámpírtanya. Hamarosan elszabadul a pokol, és össze kell fogniuk a túlélés reményében.

Jackie Brown (1997) - HBO GO link

Jackie Brown a lepusztult légitársaság stewardesse csempészéssel egészíti ki fizetését. Egykori barátjának, az erőszakos fekete gengszternek, Ordell Robbie-nak dolgozik, aki a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Amikor a rendőrök lekapcsolják Jackie-t egy szállítmánnyal, együttműködése akarják rávenni: ha nem akar börtönbe kerülni, segítsen nekik Ordellt elkapni. Amikor Jackie megpróbálja mindkét felet kijátszani, a játszmában nem várt segítőtársa akad Max Cherry fejvadász személyében.

Kill Bill: VOL 1-2. (2003, 2004) - HBO GO link - HBO GO link

A Halálos Vipera Gyilkos Csapat egykor a legveszedelmesebb öt bérgyilkosból állt. Egyikük új életet akart kezdeni. Terhes lett, férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Eljött az esküvő napja. Bill parancsba adta, hogy senki se maradjon élve a násznép közül, majd maga végezte ki a Menyasszonyt. Legalábbis azt hitte, hogy sikerült… Ötévi kóma után a Menyasszony felébredt és véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban…