Toplistás a Besh o droM 20

A Balkan World Music Chart negyedéves toplistáján a zenekar jubileumi lemeze.

Közzé tette első negyedéves toplistáját a régió zenéit szemléző Balkan World Music Chart, amelyben – egyetlen magyar lemezként – szerepel a Besh o droM 20 éves jubileumi lemeze. A több évtizede a világzene élvonalába tartozó zenekar jubileumi albuma február közepén jelent meg a Fonó gondozásában impozáns kivitelben. A rangos zsűri által összeállított toplista abszolút irányadó a nemzetközi piacon, mint a kelet-közép és délkelet európai piac zenei szakértője. A lista elérhető ezen az oldalon.

Nem mindennapi kivitelű albumot hozott ki a Besh o droM 20. születésnapja alkalmából a Fonó. A magával ragadó energiájú zenei anyagot Kardos Gábor csodálatos koncertfotói kísérik keményfedeles, impozáns kötetben. „Kardos Gábor koncertfotóin áthallatszik a muzsika, látja, és láttatni tudja a zenét. Egyszer csak ott állt az első sorban szerényen mosolyogva, és csak másnap tudtuk meg, milyen kíméletlenül exponál. Amit kimerevít, mozgásban marad, ami elhangzott, tovább zeng a képein.” – írják a lemezborítón.

Ami a zenét illeti, ott sem csalódunk: Táncba visznek, megpörgetnek, magasba emelnek bennünket, a remek muzsikusok egymás alá „adják a lovat”. Szép szólók, zenei poénok, amiket megint magunkkal vihetünk, hogy a következő koncerten is telitorokból énekeljük együtt.

A Besh o droM 20 éve élvonalbeli zenekar, ez az évtizedek alatt nem változott. A jubileumi albumon 12 dal – avagy „beshodromosan” csocsek – található, amelyből árad az életerő és energia. A zenekari tagok három különböző országban élve és alkotva példaértékűen tartják egybe a zenekart és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Besh o droMé.

Az album elérhető a Fonó webboltjátban és megvásárolható a terjesztőknél.

Meghallgatható a youtube-on, a Spotifyon és a további szolgáltatóknál.