Ingyen hallgatható Lajkó Félix & VOLOSI dupla Fonogram-díjas lemeze

Hallgasd meg most egy hétig ingyen minden idők legsikeresebb kortárs vonószenei albumát!

Egy vajdasági vonós fenomén és hozzá még öt lengyel vonós virtuóz. A koncepciójában sem mindennapi Lajkó Félix & VOLOSI közös lemeze igazi unikumként robbant be a piacra 2019 májusában új szempontokat és új zenei minőséget mutatva a vonós muzsikában és gyűjtött be szinte minden létező elismerést külföldön és itthon. Az album dupla Fonogram-díjas lett: a napokban, szerdán elnyerte a lengyel Fonogram-díjat, majd szombaton az itthoni legnagyobb elismerést, a magyar Fonogram-díjat is megkapta!

A lemez minden további nemzetközi fórumon is számos elismerést kapott. A nemzetközi világzenei piac irányadó lapja, a brit Songlines beválogatta Top of the World lemezére, majd a 2019-es év legjobb lemezei között - Best of 2019 – hozta. A napokban pedig szintén a Songlines – egyetlen magyar kiadású albumként – az elmúlt 5 év legjobb 50 lemeze közé is beválogatta a Lajkó Félix & VOLOSI albumát.

A teljes világzenei piacot szemléző európai világzenei toplista, a World Music Charts Europe dobogósa volt hónapokon át a lemez, ahogy a régió zenéjét szemléző Balkan World Music Charts listáján is tarolt, ahol 2019 legjobb albumai között hozták.

Horváth László, a lemez producere, a Fonó igazgatója elmondta: „Mindig tudtuk, hogy a hazai alkotók, az új generáció képviselői olyat tudnak letenni az asztalra, melyek már inkább a nemzetközi irányokat is befolyásolják. Példátlan ez az új kortárs zene, amelyet Lajkó és a VOLOSI képvisel – újraértelmezték saját népzenei hagyományukat, újragondolták a közép-európaiságot és a vonós kamarazene határait. Szabad és önfeledt zenét hoztak létre - most már csak azt kell tudnunk bizonyítani, elsősorban itthon Magyarországon, hogy ez a követendő példa, ezt kéne játszania a médiának és ezt az irányt érdemes a kultúrpolitikának is szárnyai alá vennie, mert kiállja a kor kihívásait, bírja a kritika és a közönség támogatását is.”

Lajkó Félix és a VOLOSI lemeze ingyen meghallgatható ezen a linken egy teljes héten keresztül: 2020. április 6. 12.00-től április 13-án 12.00-ig.

A lemez megtalálható a következő online felületeken: spotify, deezer, apple, fono, és itt egy koncertfelvétel