Internetbiztonsági kibeszélő

Adatvédelem és adatbiztonság az online tanulás-tanításban.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban résztvevő gyerekek online biztonságát. A gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban.

Moderátor: dr. Krasznay Csaba

Meghívott szakértők:

  dr. Baracsi Katalin

  Roma Ádám

  dr. Kiss Attila

Az online otthonoktatás rengeteg, a felhasználók számára kevésbé ismert tartalommegosztót, platformot tett oktatási eszközzé. Ezeknek a mindennapos használata szinte elkerülhetetlen, itt hang- és kép üzenetekben üzennek a pedagógusok a gyerekeknek, különböző fiókokkal regisztrálnak, a gyerekek fotókat, videókat készítenek az iskola felszólítására, és küldenek társaiknak, pedagógusoknak. De mi lesz így a megosztott személyes adatokkal?

A kérdésekre dr. Baracsi Katalin, dr. Krasznay Csaba, Roma Ádám és dr. Kiss Attila keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, Online Otthonoktatás, és a Digitális Szülő Facebook oldalakon követhető.