Különleges online meglepetésprodukciókkal készül a Várkert Bazár

Különleges produkciókkal zárja az áprilist és köszönti a májust a Várkert Bazár digitális programsorozata a #várkertonline.

A korlátozások ideje alatt mindenki az otthona biztonságában és kényelmében tekintheti meg a főváros kulturális ékszerdobozának kínálatát, így például a jeles napokhoz fűződően a Grecsó fivérek irodalmi táncprodukcióját, a Képmás-estet, valamint a Várkert Matiné programjait. A korlátozások ideje alatt, a Várkert Bazár digitális programsorozatával továbbra is az otthonokba viszi meglepetésprodukcióit, melyeket a facebook-on, a youtube-on és a Várkert Bazár honlapján tudnak követni az érdeklődők.

Április 29-én, a Nemzetközi Táncnap ünnepén különleges irodalmi táncprodukcióval jelentkeznek a Grecsó testvérek. A Várkert Bazár egyedülálló, még be nem mutatott saját előadása a „Többet magunkról” című est különös átmenet az irodalmi pódiumelőadás és a színházi, zenés, táncos produkció között. Ennek hangulatát tükrözi vissza az okostelefonokkal rögzített versfilm is, amelyet Grecsó Krisztián a feleségéhez írt különösen személyes hangvételű verse ihletett.

Ugyanezen a napon jelentkezik a Várkert Matiné „Alkossunk együtt!” című sorozata is, ahol a kisgyermekek Anyák napjára hangolódva készíthetik el „varázsképüket”. A Várkert Matiné részeként április 30-án ismét jelentkezik a Fonogram-díjas Veronaki zenekar, aki Magyarország legismertebb gyermekkönyvéből kiválasztott meséit és megzenésített verseit adja majd elő.

A május 1-jén látható Képmás-est szintén az Anyák napja tematikája köré épült. Az „Anyák és lányok” című előadáson Tordai Teri és lánya, Horváth Lili, illetve Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus és lánya, Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus beszélget olyan érdekes témákról, hogy miként változik az évek múlásával az anya-lánya kapcsolat, kinek nehezebb az elengedés és az önálló élet, vagy épp hogyan tud egy anya kísérni, de nem befolyásolni felnőtt gyermekének életét.

Május 2-án, szombaton ismét a gyermekeké a főszerep, a Várkert Matiné keretein belül a Kiskalász Zenekar „Dalok itthonról” című videósorozatának következő epizódja lesz megtekinthető.

A tematikus várséták közönségének is kedveskedtek a szervezők; egészen addig amíg élőben szünetelnek ezen programok, a Várkert Bazár online felületén heti két posztban izgalmas titkokkal, nyereményjátékkal gazdagodhatnak az érdeklődők. A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és facebook oldalán érhető el.