Ha Badacsonyba vágysz, nyomozz velünk

Badacsony újra nyitva van és várják a vendégeket!

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel. A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a környéki vállalkozásokat, a kitűnő borokat, a különleges vendéglátó, és szálláshelyeket, valamint idevonzzák a lehető legtöbb látogatót. Az online nyomozós játék oldala, a heti fordulók során folyamatosan frissül.

Minden héten 3-3 rejtélyes kérdésre lehet válaszolni a környező szolgáltatókra vonatkozóan, akik értékes ajándékokat ajánlottak fel a helyes megfejtők számára. Mind a játékban Partnerként részt vevők kiléte, mind a konkrét nyeremények megnevezése hetente kerül nyilvánosságra, hiszen a kérdések éppen őrájuk vonatkoznak. A kérdésekre minden héten hétfő hajnali nulla órától vasárnap éjfélig lehet a válaszokat beküldeni. A nyeremények sorsolása a helyes megfejtők között a következő hétfőn délben történik. A nyereményjáték zárásaképpen június 15-én kerül sor a fődíj kisorsolására, melyre valamennyi játékban résztvevő esélyes.

A fődíj a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület felajánlása: 2 éjszaka 2 fő részére Badacsonyban, reggelivel, ebéddel és vacsorával, továbbá hegyitaxizás és borkóstoló.

A Nyomozz Velünk csapata 2019 nyarán indította el turisztikai célú városfelfedező mobil applikációval játszható játékát Badacsonyban „Egy rejtélyes levél nyomában” címmel, amelyet az ide látogató, különleges élmények iránt fogékony látogatók és a sajtó is nagy érdeklődéssel fogadtak. A badacsonyi városfelfedező játékot az online nyereményjátékban résztvevők kedvezményesen vásárolhatják meg egy játékosított feladat megoldásával.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és tagjai újra várják a vendégeket. Megnyitottak a szálláshelyek, éttermek, borteraszok és újra elindultak a szakvezetéses élménytúrák is. Az Egyesület weboldalán folyamatosan frissített információkat találunk az aktuális nyitva tartásokról, szabadidős lehetőségekről.

A legközelebbi élménytúra: Pünkösd vasárnap új túrával várunk minden érdeklődőt!

Május 31-én délelőtt, rendhagyó históriás túrára invitálunk. Séta a Badacsony-hegy szakrális és történeti emlékhelyei mentén. Túravezető: Hangodi László történész-főmuzeológus (Tapolcai Városi Múzeum)

Badacsonytomaj és a Badacsony-hegy bővelkedik szakrális és történeti emlékhelyekben. A túra során ezeket a helyszíneket járjuk be Hangodi László vezetésével, aki a téma elismert kutatója.

Indulás: 10:00 óra, Badacsonytomaj, Bazalttemplom (Hősök tere)

Útvonal: Bazalttemplom – Hősök kertje – Alsó temető – Szent István király kápolna – Felsőkolónia – II. János  Pál pápa emlékhely – Klastrom-kútidőtartam: 2 óra

szintemelkedés: 100 m, táv: 3 km

Jelentkezés: Személyesen a badacsonyi Tourinform irodában ( Park. u.14)

Telefonon: 0687/531-013, E-mailben

Bővebb információ a túravezetőnél kapható, 0670/264-59-19-es telefonszámon.

Részvételi díj:

gyermekeknek: 6 éves korig: ingyenes, 6-14 éves korig: 500,- Ft/fő, felnőtteknek: 1.000,- Ft/fő

A részvételi díj a helyszínen, készpénzben fizetendő a túravezetőnél.