A Fjällräven bemutatja: Fjällräven Classic TV

A Fjällräven ikonikus túrái online platformra költöznek.

Bár a Fjällräven idei évre tervezett ikonikus Classic túraeseményei az elmúlt időszakban kialakult helyzetre tekintettel most elmaradnak, a népszerű svéd túrafelszerelés-gyártó nem szeretné a természetjárás szerelmeseit teljes egészében megfosztani az élménytől. Így 2020. május 27.-én bemutatják a Fjällräven Classic TV-t online felületeiken, s így virtuálisan bárki bejárathatja a legszebb tájakat, akár otthona kényelméből is.

Idén nyáron a Fjällräven elindítja a Fjällräven Classic TV-t, amelynek célja, hogy az elmaradt események ellenére minél több embert eljuttassanak az ikonikus események túraösvényeire, ha csak virtuálisan is. Az élő online közvetítések során egy túrázó nézőpontjából mutatják be a helyszíneket, így a természet szerelmesei akár az otthonuk kényelméből is varázslatos helyekre látogathatnak el.

Az első rész 2020. május 27-én 12:00-tól lesz elérhető, és az élő közvetítés egészen május 29-éig tart a Fjällräven közösségi média felületein, valamint a Fjällräven Classic honlapján. Az egyedülálló túraélményekhez világszerte bárki csatlakozhat, így felszerelések nélkül, az időjárás viszontagságait kizárva, kényelmesen, otthonról fedezheti fel a gyönyörű tájakat.

A svéd márka elsőként a Classic Németország helyszíneire kalauzolja el a nézőket. Az első epizód 3 napot és 57 km-t ölel fel, keresztülvezetve a gyönyörű Allgäu régió kanyargós útjain, mezőin és erdőin, hegygerincek és tavak mentén. A közönség pedig bármennyi időre becsatlakozhat a közvetítésbe, akár mind a 3 napon át végig követve a túrázó kalandját. A második epizód tervezett dátuma július 1. és 4. közé esik, ekkor az érdeklődők Dánia füves dombjain és sötét erdein át, a part mentén 75 km-en keresztül követhetik végig egy túrázó útját.

A Fjällräven a kezdetektől arra inspirálja az embereket, hogy minél több időt töltsenek a természetben. A márkához fűződő túrák története a 70-es évekbe nyúlik vissza, amikor Åke Nordin, a Fjällräven alapítója elhívta barátait, ismerőseit, hogy az általa tervezett új, funkcionális, strapabíró öltözetekben és felszerelésekkel induljanak együtt a természet felfedezésére. Ezeket az eseményeket továbbfejlesztve indították el 2005-től a Fjällräven Classic túrákat Svédországban, amelyek legfőbb jellegzetessége, hogy mindenki magával viszi az öt napra szükséges felszerelését, felállítja a saját sátrát éjszakára, és a saját tempójában, hozzá hasonló emberek társaságában halad. Azóta ez a típusú túra a világ számos pontját meghódította.