A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Ingyenes szerenáddal készülnek a fővárosiaknak, mert hisznek benne, hogy a járvány idején is szükség van zenére. Nyissák ki az ajtókat, ablakokat, és engedjék be otthonaikba az élő muzsikát!

A Fesztiválzenekar zenészei júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak. A 10-15 perces ingyenes szerenádot ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek. Fontos a lakók egészségének és biztonságának megőrzése: a minikoncertek ezért nem nyilvánosak, csak az adott ház lakóközösségének szólnak. (a mellékelt fotó Polinszky Tibor: Szűz utca 5-7.)

A közönségnek egyelőre még várnia kell arra, hogy visszatérhessen a koncerttermekbe, de a Fesztiválzenekar addig sem szeretné egyedül hagyni a főváros lakóit – ezért is készülnek ajándékkoncertekkel. „Kérjük, minél többen hallgassák a zenét otthonaikban, mi csak egy kis mosolyt és tapsot kérünk viszonzásul” – mondja Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója.

A szerenádok mellett hétköznaponként folytatódnak a zenekar online Karanténestjei – most tartanak az 54. koncertnél – minden második hétvégén pedig új online Kakaókoncerttel jelentkeznek Fischer Iván vezetésével.

Ha szeretné, hogy Önöknél is szerenádozzon a Fesztiválzenekar, írjon a szerenad@bfz.hu e-mail-címre.

A sorozat mások mellett a Budapest 100 és a Kortárs Építészeti Központ együttműködésével jön létre. További információ itt.