Európa első premierjét tarthatja a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház minden bizonnyal Európában elsőként tart új bemutatót a járványhelyzet kihirdetése óta.

A Francia rúdugrás című vígjáték június 12-i premierjére a Bemutató Arany bérletes nézőkön kívül miskolci egészségügyi dolgozókat hívott meg a teátrum, meghálálva ezzel az előző hónapok áldozatos munkáját. A Mohácsi János rendezésében készülő előadást a jogszabályban meghatározott biztonsági intézkedések betartása mellett a Nyári Színházban tartják meg.

A május 27-én megjelent kormányrendelet értelmében, biztonsági intézkedések mellett megtarthatóak a szabadtéri kulturális rendezvények. Így a Miskolci Nemzeti Színház megragadta a lehetőséget, hogy szabadtéri játszóhelyén, a Nyári Színházban június 12-én bemutassa a Francia rúdugrás című kortárs magyar vígjátékot Mohácsi János rendezésében. A premierre a törvény által előírt létszámkeret miatt jegyek nem válthatók. A Bemutató Arany bérletes nézők jegyei mellett fennmaradó helyeket a színház vezetősége a járványhelyzet alatti áldozatos munkájukat megköszönve, egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel, amely a 200 férőhely harmadát teszi ki. Az előadás este 20:30-kor kezdődik a Nyári Színházban, melyet a Kamaraszínház bejárata felől tudnak majd megközelíteni a nézők. A közönséget kérik, hogy a kezdés előtt fél órával érkezzenek meg a helyszínre, hogy az ülőhelyek elfoglalása zavartalanul megtörténhessen az előadás kezdetéig.

A Miskolci Nemzeti Színház számára a legfontosabb a nézőinek és munkatársainak védelme, ezért mindenkit kérnek az előadásokra előírt biztonsági intézkedések betartására! A rendelet értelmében két ülőhely között biztosítani kell a legalább 1,5 méteres védőtávolságot, így egymás mellé, illetve közvetlenül egymás mögé sem ülhetnek a nézők. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a szabadtéri előadások során a nézők a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani a szabadtéri rendezvény szünetében is a közönségforgalmi területeken, mint a büfé vagy a mosdó.

A teátrum munkatársai számára nagy öröm, hogy újra közönség előtt játszhatnak. Mindent megtesznek azért, hogy a nézők biztonságos keretek között újra átélhessék a színház közösségben rejlő erejét. Nézőiktől a nehéz helyzetre való tekintettel kérik a biztonsági intézkedések betartását, az elmaradt előadások pótlása kapcsán pedig megértésüket és türelmüket. A jegyiroda munkatársai minden bérletes és előzetesen jegyet váltott nézővel felveszik majd a kapcsolatot a júniusi előadások kapcsán.