Július 5-én indul a Zsámbéki Nyári Színház

Gasztronómiai utazás Karinthy koponyája körül Zsámbékon.

A Zsámbéki Nyári Színház sorozatában idén három rendhagyó gasztronómiai színházi este szerepel, rögtön az elsőn, most vasárnap, július 5-én Karinthy szövegeiből válogatott a rendező, Seres Tamás. A Szépia Hotel kertjében felállított szabadtéri színpadon Csákányi Eszter és Elek Ferenc kelti életre a halhatatlan szerző szövegeit humorral és a felolvasószínház adta könnyedséggel, közvetlenséggel, mindehhez Czutor Zoltán muzsikál gitáron, a tőle megszokott szeretettel. Az étterem séfje, Kozma István az előadáshoz Karinthy-menüt álmodott meg, hozzá illő borokkal. Ezzel a békebeli estével indítjuk útjára – némi ünnepi koccintás kíséretében– a zsámbéki színházi sorozatot, amelynek további estéire majd javarészt a frissen felújított Zichy-kastély szabadtéri színpadán kerül sor, a két további gasztroestre pedig a Matyi Kultúrbisztróban.

Karinthy szerint „a kabaréjelenet különleges kis műfajocska, amely örökérvényűen fejezi ki az életet. Egy “cseppecske dráma” csupán, de dráma, mert bármennyire mulatságos, sőt röhögtető, komolyan kell venni. S ha komolyan vesszük, nem is kell okvetlenül kapcsolatban lennie a napi eseményekkel.

Alapanyagok: Szerelem, pénz, bank, ágy, feleség, szerető

Jelenetek, kuplék, humoreszkek és persze jófajta borok a századforduló fogásai közé.

Az Étlap mai, a fogások frissek, a poénok 100 évesek. Csak éppen pont olyanok, mintha ma születtek volna… Ha nem hiszi, járjon utána!

„Mivel a karanténban mindenki amatőr szakács és pék lett, idén válogattam gasztronómiához köthető írásokból is: Karinthy elévülhetetlen és megunhatatlanul szellemes szövegei igazi klasszikus delicatesst, míg kortársaink, Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos és Kiss Ottó inkább egyfajta fine diningot jelenthetnek a közönségnek, ha gasztroul kellene kifejezni.” (Seres Tamás, rendező)

A program megvalósítását támogatta: EMMI, Bethlen Gábor Alap

Az előadásokról bővebb információ és jegyek az oldalon, személyesen a zsámbéki Tourinform irodában. Jegyrendelést fogadnak e-mail címen is.

KedvesZsámbék! Delikát – gasztrokabaré

író: Karinthy Frigyes

szereplők: Csákányi Eszter, Elek Ferenc, gitár: Czutor Zoltán

séf: Kozma István, rendező: Seres Tamás

2020. július 5. (vasárnap) 20.00 óra Szépia Bio és Art Hotel kertje

Jegyek, melyek tartalmazzák a belépőjegyet és a vacsoramenüt is egy pohár borral: 9900 Ft

Jegyvásárlás itt.  jegyrendelés, és személyesen a zsámbéki Tourinform Irodában (Tel: 23-342-318; 30-649-8899; 30-243-6531)

Hirdetés