Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Nemzeti Színház

Augusztus 25-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Nemzeti Színház.

A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila köszöntőjében beszélt arról, hogy milyen nehéz időszak áll a színházi szakma mögött, és hogy erős összefogásra, mérhetetlen alázatra lesz szükség ahhoz, hogy a nézők számára ismét vonzóvá tegyék a kulturális eseményeket. Ezt követően üdvözölte az új tagokat: Berecz Andrást, Szász Júliát és Kovács S. Józsefet.

Elkezdődött a munka a Nemzeti Színház falai között is, a társulat ugyanis két szeptemberi bemutatóra készül: 19-én Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című tündérmeséje debütál a Gobbi Hilda Színpadon Márkó Eszter rendezésében, míg másnap a már augusztus 16-án a Gyulai Várszínházban nagy sikerrel bemutatott Márai-darab, A kassai polgárok premierjére készül a teátrum. Ez utóbbi előadás rendezője Szabó K. István.

Október elején a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elmaradt előadás, a Forró mezők bemutatója. Móricz Zsigmond gyilkossággal, nyomozással és szerelemmel átszőtt regényének színpadi változatát a Nemzeti Színház társulatának fiatal színművésze, Berettyán Nándor rendezi. Az ősz legfontosabb premierje Shakespeare legismertebb szerelmi története, a Rómeó és Júlia lesz, amelynek címszerepeit Szász Júlia és Herczegh Péter játszák. Az előadás rendezője Vidnyánszky Attila.

A nézők azonban nem csak az előadások alkalmával találkozhatnak a Nemzeti Színház társulatával, ugyanis szeptember 19-én lesz a színház nyílt napja, ahol számos programmal várják az érdeklődőket:

A Rómeó és Júliához kapcsolódóan vívóleckét tart Piroch Gábor a teátrum előtti hajóorrban, a szereplőktől „villámrandi” keretében kérdezhetnek az érdeklődők, emellett pedig lesz kulisszajárás, nyílt próba, séta a kertben, hajókirándulás és több gyermekprogram is. A rendezvény idején lehetőség lesz kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra.