Egy klasszikus visszatér

Több generációt is kiszolgálhat az új Vardag Anorak a Fjällräventől.

Hosszú élettartamra tervezett, dizájnjában és anyaghasználatában egyaránt időtálló darabokból áll a népszerű svéd outdoor márka új Vardag kollekciója. A Fjällräven a hétköznapokban és az outdoor kalandok során egyaránt sokoldalúan használható, praktikus ruhadarabokkal és kiegészítőkkel bővítette kínálatát, amelynek központi eleme a 2020-as őszi/téli szezonban a Vardag Anorak.

A svéd „vardag” kifejezés magyarul annyit tesz, „mindennapi élet”. Ennek szellemében készült a Fjällräven Vardag kollekciója, mely célja, hogy hidat képezzen a városi élet és a természet között, éppen ezért a széria termékei egyaránt alkalmasak mindennapi viseletként akár munkába, iskolába menet, de akár egy rövidebb kiránduláson is praktikusak.

A 2020-as őszi/téli kollekció kiemelt terméke a Vardag Anorak, mely letisztult formatervezésének és praktikus kialakításának köszönhetően akár több generáción át társa lehet a túrázóknak. A márka saját G-1000 Eco alapanyagából készült ruhadarab szabása laza; kapucni, kenguruzseb, valamint kézmelegítő zsebek kaptak helyet rajta, továbbá egy oldalcipzár, amely megkönnyíti a szellőzés javítását, ezzel is igazodva a változékony időjárási körülményekhez. A tervezők az apró részletekre odafigyelve arra is gondoltak, hogy az anorákot könnyű legyen javítani: az első zseben például nincsen cipzár, melyet esetleg cserélni kellene. A svéd túrafelszerelés-gyártó ezzel az időtlen és klasszikus designnal fenntarthatóvá teszi termékeit, hiszen minél kevésbé használódik el egy ruhadarab, és minél egyszerűbb a javítása, annál később kell kidobni és lecserélni.

„Kabát helyett anorák mellett döntöttünk; részben azért, mert ezt a döbbenetesen funkcionális ruhadarabot az alatta viselt öltözet még sokoldalúbbá teszi. De emellett arra is gondoltunk, a mindennapi élet során is helyet kaphat. Funkcionális, kortárs viselet. Amikor azt mondjuk, klasszikus dizájnra törekszünk, nem arra utalunk, hogy úgy akarunk kinézni, mint a 80-as években Ha törekvéseinket siker koronázza, olyat alkothatunk, ami egyszerre klasszikus és kortárs.”- mondta el Sarah Isaksson, a Fjällräven tervezője és a kollekció egyik megalkotója.