Hobo: Rejtő dekameron a Barba Negra Track színpadán

Nemsokára megjelenik Hobo új, 14 dalt tartalmazó albuma, Rejtő dekameron címmel.

Az alapötlet Giovanni Boccaccio „Dekameron”- jából származik. A néhai mester művében pestisjárvány miatt kastélyban rekedt tíz ember és unalmukban mindegyikük előadott egy-egy történetet, vagyis tíz novellából áll a mű.

Ebből kiindulva Hobo nagy Rejtő Jenő rajongóként felidézi a leghíresebb regényalakokat a mai, koronavírusos Magyarországon megjelenítve. Így Budapestre érkezik Gorcsev Iván, Csülök, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Senki Alfonz, Fülig Jimmy, Vanek B. Eduárd, valamint Leila, az arab démon, Zwillinger Lola és Laura de Pirelli operaénekesnő. Ám karanténba zárják őket a margitszigeti Grand Hotelben, ahol bemutatkoznak, majd - többek között - árnyékkormányt alakítanak.

Mindegyik dalhoz külön illusztrációk készültek, a néhai zseniális Korcsmáros Pál által kitalált és megrajzolt Rejtő-képregények eredeti figurái jelennek meg a képeken.

A vadonatúj albumból néhány dalt élőben is hallható lesz szeptember 13-án este (kapunyitás 18 órától), a Barba Negra Track színpadán. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényen limitált létszámban vehetnek részt a rajongók, így érdemes elővételben megváltani a belépőt.