Nagy Táncválasztó 2020

Pécsett ismét megrendezik a Nagy Táncválasztót.

Szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium, ahol az érdeklődők 28 tánckurzus közül választhatnak és közel 6 táncstílust próbálhatnak ki a 30 perces táncórák során. A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztót már második alkalommal rendezik meg Pécsett.

A 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére közel 80 táncpedagógus közreműködésével a Nagy Táncválasztón, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség 10 vidéki helyszínen. Idén Pécs mellett Kőszegen, Győrben, Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon és táncelőadásokon is részt vehetnek. A szervezők változatos órarenddel és kiváló táncpedagógusokkal várják az érdeklődőket az ingyenes klasszikus balett, társas tánc, hip-hop, néptánc, modern tánc és színházi tánc kurzusokra.

A Takács Jenő Hangversenyteremben két különleges produkcióra is sor kerül a nap folyamán. 12 órától Tánckavalkád címmel a pécsi együttesek és iskolák bemutatkozó előadása lesz, 16.30 órától pedig a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium hallgatói Tiszta szívvel címmel József Attila életének sorsfordító állomásairól készült táncművet mutatnak be, rendező-koreográfus: Szabó Márton.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított „Nagy Táncválasztó” rendezvény minden korosztálynak szól és a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior). A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a részvevők kiváló tanárok irányítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően, limitált létszámú érdeklődőt fogadnak majd. A tánckurzusokra maximum 10 fő, a hangversenyteremben megrendezésre kerülő előadásokra maximum 80 fő regisztrálhat. A részletes órarendről és a kísérőprogramokról a rendezvény honlapja nyújt részletes tájékoztatást.

A táncban megtalálhatod a közösséget, barátokra lelhetsz, megtapasztalhatod a testmozgás és a zene örömét, amely segít az egészség megőrzésében is. Válaszd a táncot és válassz egy táncot a szeptember 20-i Nagy Táncválasztó kurzusain.

Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 7624 Pécs, Radnics u. 9.

Hirdetés