ÚJRANYITÓ – Évadindító a Bethlen Téri Színházban

Gyerekelőadásokkal, szabadtéri programokkal, Gang Színházzal…

…felnőtteknek pedig egyszeri és megismételhetetlen kísérleti teremtésjátékkal készülnek a Bethlen Téri Színházban az évad nyitására szeptember 20-án.

Dacolunk a napról napra érkező aggasztó hírekkel, eldöntöttük: mi márpedig megünnepeljük az újranyitást! A biztonságot és egészségünk megőrzését szem előtt tartva, kültéri eseményekkel és csökkentett nézőszámmal tartjuk meg szeptember 20-án ÚJRANYITÓ – évadindító ingyenes nyílt napunkat.”- írják a színház munkatársai.

Délelőtt a családosokat, napközben az épület szerelmeseit, este pedig a közösségi élményre vágyó felnőtteket várják programjaikra. A nap érdekessége, hogy három programmal – épülettörténeti kiállítás, ház- és kulisszajárás, illetve a bérház udvarán tartott Gang Színház – egyúttal a Budapest100 programjához is csatlakoztak. Az évadindító nap minden eseménye ingyenes, de regisztrációköteles. A színház kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szabályok betartását, s erre kéri a hozzájuk ellátogatókat is. Saját szabályzatuk itt olvasható.

ÚJRANYITÓ – Évadindító a Bethleneben - szeptember 20.

Részletes program:

10.00-10.45 Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi

   Helyszín: Bethlen Gábor tér, a színház előtti füves terület - 3 éven felülieknek

11.00-11.45 Marica Produkció: Teremtés-játék-mese

   Helyszín: színházterem - 6 éven felülieknek

14.30-16.15 Pincétől a padlásig. Házbejárás a színházban és a lakóépületben.

   12 éven felülieknek

  a Budapest100 részprogramja

15.30-16.30 Aranyszamár Színház: Volt egyszer egy…

   Helyszín: színházterem - 4 éven felülieknek

17.00-18.30 Gang Színház: Az új lakó – színházi lakógyűlés 70 percben

a Bethlen Téri Színház és a Pulzus Társulás produkciója

   Helyszín: Bethlen Gábor tér 3. – lakóház udvara - 12 éven felülieknek

   a Budapest100 részprogramja

19.00-20.00 Marica Produkció: Teremtés-játék – ReGeneráció

   Egyszeri és megismételhetetlen kísérleti teremtésjáték 18 éven felülieknek

9.30-18.00 közt a Bethlen Galériában Épülettörténeti kiállítás tekinthető meg.

   Az előadások a Köszönjük, Magyarország! Program keretében valósulnak meg.

Gang Színház: Az új lakó – színházi lakógyűlés 70 percben

Az ÚJRANYITÓ nap kiemelt eseménye a nyilvános Gang Színház előadás. A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, pontosabban udvarába. A Gang Színház missziója, hogy azok a lakosok is részesüljenek színházi élményben, akiknek erre nem, vagy kevés lehetősége lenne. Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség-összetartó erővel is bír.

Az ötlet a projekt alapon működő Pulzus Társulás kezdeményezése, elsőként Magyarországon, 2014 nyarán mutatták be a Carlo Goldoni drámája nyomán született Terecske című művet, amelyet két évadon át játszottak. Ezt követte az Egy kis térzene című, Békés Pál-darab, aminek bemutatóját a szerző VII. kerületi szülőházának udvarán 2018-ban tartották. A Pulzus Társulás profi színházi alkotók formációja, akik projekt alapon állnak össze egy-egy előadásra, amelyekben mindenki egyéb munkái mellett, szabadidejében vesz részt. A Pulzus Társulás vezetője és a Gang Színház ötletgazdája Kroó Balázs, aki nemcsak rendezője és szereplője is az eddigi három előadásnak, de egy személyben szervező, kapcsolattartó is. Eddig több mint 60 gang színházi előadást tartottak, s mivel a projekt egyik fő támogatója Erzsébetváros Önkormányzata, így az előadások java VII. kerületi gangos házakban valósult meg. De minden évben sort kerítenek legalább egy nyilvános alkalomra is: így volt már előadás a Fogas Házban vagy a Színházak Éjszakáján is.

Hirdetés